JUSS OG SAMFUNN

Fanget 10.000 kroner i nettet

Nettstedet der man kunne tegne seg for bidrag til årets TV-aksjon, ble satt opp i løpet av én kveld og hadde tirsdag ettermiddag sørget for i underkant av 10.000 norske kroner. Eller rundt 0.00006 prosent av de innsamlede midlene.

Frode Eriksen
11. nov. 1997 - 14:47

TV-aksjonen Krafttak mot Kreft viste at det er de tradisjonelle innsamlingsmetodene som fortsatt virker best. Tirsdag ettermiddag kunne aksjonen registrere totalt 164,5 millioner kroner. Av disse har under 10.000 kroner kommet fra innsamlingen på Internett.

- Dette er en ny måte å samle inn penger på, sier pressekontakt i TV-aksjonen '97, Hanna Hånes, til digi.no. Vi hadde ingen klare forventninger for hva dette skulle bety, sier hun.

Nettstedet ble til etter initiativ fra multimediebyrået Digital Hverdag som ringte opp TV-aksjonen 5. november. Dagen etter var nettstedet på world wide web, med mulighet for givere å tegne seg for et bestemt beløp som de betaler inn til aksjonen på vanlig giro. Det har også vært mulighet å utfordre andre på nettet til å komme med sine bidrag.

Hånes sier at nettstedet vil ligge ute hele denne uken før det tas ned.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.