Fant 20 gigabyte med bilder fra swingersgruppe

Les 15 artige historier fra norske IT-folk.

Fant 20 gigabyte med bilder fra swingersgruppe
Bildene som ble funnet var nok ikke like uskyldige som dette. Bilde: Charlie Bard

Her er årets siste bunke fra alle den store mengden av morsomme og skrekkelige IT-historier digi.no-redaksjonen har fått fra våre lesere.

Denne gangen er blant fortellingene vi presenterer i dag.

Meget aktiv swingersgruppe

Skulle kjøre backup fra en gammel sliten pc for kunde, som hadde crashet. Kopierte standardmappene "documents and settings", av gammel vane. Det tikket og gikk, og vi syns det tok himla lang tid, med tanke på de få filene og mappene vi så ved første øyekast.

Sjekket kopieringsprosessen, og det viste seg at det var en 20GB + skjult mappe , med bilder av veldig personlig karakter. De var igjen navngitt etter personer, som de hadde hatt seg med. Rett og slett et medlem av en meget aktiv swingersgruppe, for personer 50+ og 100+ kilo.

Det var en veldig rask og enkel dialog da kunden hentet backupdisken, dagen etterpå.

Spy og rødvin

Jobbet et par år i et firma som reparerte datamaskiner for privatpersoner.

Min jobb var å registrere disse inn i systemet når de ble levert inn.

Første jobben var jo og pakke disse ut før vi fikk registrert disse inn i systemet.

Et av de verste tilfellene jeg opplevde var når det luktet en blanding av spy og gammal rødvin av pakka før jeg i det hele tatt hadde åpnet den.

Det var ikke noe særlig syn å åpne en laptop, for å så se at den var full av med spy og rødvinsrester.

Denne ble sendt inn ved å bare lukke lokket, pakke den inn og sende den avgårde til reparasjon uten å forsøke å få vekk det verste sølet selv.

Fra før røykeloven

Fikk en gang på slutten av 90 tallet en henvendelse fra en kontoransatt om at pc-en stoppa for hver time.

Vedkommende var såpass vant til dette at han hadde lagt inn røykepausene sine etter det, og startet maskinen på nytt, som tok nesten 5 min. Greit nok for vedkommende.

Tenkte jeg skulle sjekke dette opp litt nøyere, da vi like etter skulle oppgradere minne på pc-parken. Etter litt sjekking fant jeg ut at prosessorvifta hadde stanset pga tjære.

Viste seg at dette problemet hadde vart en stund, men da røykeloven endret seg (man måtte ut av kontoret for å ta seg en røyk) kunne han ikke røyke inne lenger.

Signal: Toppen av et fjell

Dette er en liten historie fra "gamledager" da jeg jobbet på [norsk ISP] internett helpdesk. Året var 1999, da vi fortsatt drev og stuka med dialup, via modem, og ISDN. På den tiden var riktignok flesteparten av kundene våre modembrukere.

Dette innebar at man hadde én telefonlinje inn til huset, som vekslet mellom å være hustelefon og internettforbindelse. Vanlig prosedyre på den tiden var å be kunden ringe oss på mobiltelefon, dersom standard support ikke ga resultat.

Så, en vakker dag fikk jeg en telefon fra en kar som hadde blitt bedt om akkurat dette. Han hadde snakket med en kollega av meg, og ringte nå tilbake som instruert.

Flott, svarer jeg. La oss sette i gang. Sitter du foran pc'en din nå, spurte jeg.

Nei sier vedkommende.

Jeg svarer at han må sitte ved maskinen, for at vi skal kunne feilsøke i fellesskap. Vedkommende blir nå ganske irritert, og forklarer meg at han ikke har mulighet til dette. Dette fordi han hadde gått de siste 1.5 timene i mørke og snø, til toppen av fjellet han bodde på, for å kunne få signal på mobiltelefonen.

Jeg kunne jo ikke annet enn å synes synd på gubben, som stod å frøs på toppen av et fjell, i håp om å få hjelp til å komme på nett. Heldigvis klarte jeg å hjelpe ham da han kom tilbake i stua si.

I retrospekt må jeg si at vi har kommet ganske langt siden tiden hvor mobildekningen var varierende, og dialup var moderne. Jeg kan ikke si jeg savner den. :-D

Rengjøring

Jeg jobbet i et firma for en del år siden som hadde ansvar for et firmas server.

Saken var at hver kveld  ved ca. samme tid gikk serveren ned. Vi fant ikke noe i logge etc.

Så vi bestemte oss for å besøke kunden, sitte og følge med for å finne ut hva som skjedde på serveren.

Samme kveld kommer ei vaskedama plutselig inn og var på vei for å trekke ut strømkabelen til serveren for plugge inn støvsugeren.

Antistatisk

Jobbet på et større firma på østlandet for en del år siden. PC-ene vi brukte var "IBM386 compatible". Altså ganske store bokser.

Av sikkerhetshensyn var harddiskene montert i en uttakbar skuff, slik at de kunne låses ned når maskinen ikke var i bruk. En bruker ringte og beskrev noen problemer. Konkluderte med at masinen hadde en software-feil, og ba henne pakke ned harddisken i en antistatisk pose og sende den til meg.

Dagen etter sto en pent innpaket PC på kontoret. At det fantes så store antistatiske poser visste jeg ikke. Hun hadde nok jobba litt for å få tak i en.

Eksamen i turkis

Hadde såkalt skole-PC på videregående. I tredjeklasse begynte de billige datamaskinene fylkeskommunen hadde kjøpt inn å synge på siste verset, og selv om jeg var forsiktig med min fikk jeg opptil flere problemer med den.

Windows ble reinstallert tre ganger på et halvår, mest fordi det var IT sitt svar på ALT mulig av problemer som kunne oppstå. Siste året var skjermen litt kranglete og ville fungere ordentlig bare i en bestemt vinkel, i andre vinkler forvrengte den fargene.

Ikke noe stort problem da alle naturlige "bruksvinkler" fungerte fint, men så skjedde det som kanskje måtte skje - "bruksvinklene" ble ubrukelige og skjermen var konstant turkis. Dette var dagen før nynorskeksamen, så gikk opp til IKT for hjelp. Ble først møtt med spørsmålet "Har du prøvd å skru av og på pcen". Ga allerede da opp håpet om at de skulle hjelpe, men svarte ja, og la til at dette er en hardwarefeil.

IKT gjør som vanlig når de skal hjelpe, reinstallerer Windows. Ikke noe tilbud om lånemaskin eller annen hjelp tross eksamen dagen etter. Så jeg skrev nynorsk eksamen med turkisskjerm og nyinstallert Windows.

Mørk situasjon

Jeg jobbet på helpdesk og fikk inn en telefon fra en kunde og samtalen foregikk sånn:

Kunde: "Hei, jeg får ikke åpnet outlook og lest mailen min".

Support: "Har du noen feilmelding eller noe jeg kan se?"

Kunde: "Nei skjermen er helt svart."

Support: "Kan du verifisere at alle kablene er koblet til?"

Kunde: "Nei det kan jeg dessverre ikke ettersom rommet er helt mørkt."

Support: "Har du prøvd å slå på lyset?"

Kunde: "Ja det har jeg."

Support: "Er det noen andre som har samme problem?"

Kunde: "ikke som jeg vet om. Jeg er helt alene for øyeblikket."

Support: "Kan du gå inn på et annet kontor å sjekke om det fungerer der?"

Kunde: "Maskinen slår seg ikke på og det er like mørkt på kontoret."

Support: "Er det lys i det hele tatt der du er?"

Kunde: Hele etasjen er mørk."

Support: "........"

Viser seg at strømmen hadde gått i hele etasjen kunden var i.

Klassikere

Så hadde vi mannen som lurte på hvorfor han ikke fikk koblet seg til internett.. etter litt frem og tilbake innrømmet han at han ikke hadde brukt den medfølgende installasjons cden. Hvorfor ? fordi han ikke fant noe sted cd'n passet. Etter litt forklaring utbryter mannen, å du mener koppholderen !!!

En tekniker fra Ricoh kommer innom desken vår, litt småflau, og sier en av printerene deres har ringt inn en feilmelding selv... og jeg skjønner godt hvorfor da jeg så hva som kom ut...

Noen hadde satt seg på kopiplata med baken bar, og foreviget sin bakdel på arket, kopiplata tålte ikke vekta. Aldri ledd så høyt på en jobb, noen gang

En dame ringte inn en tidlig mandag morgen fra en avdeling og påsto hardnakket at tastene på tastaturet hennes var fjernet.

Hun ble spurt om hun kunne forklare litt nærmere om tastaturet var borte. Neida, tastaturet var der med ledning og alt, men tastene var borte. Etter litt tenking fra vår dyktige brukerstøtte ble hun bedt om å snu tastaturet rundt.

Næmen, der er de jo! Tusen takk!

Virus fikk skylden

Ble oppringt i helgen av en eldre kollega på IT-avdelingen i kommunen, som ville vite hvordan han kunne installere antivirus-oppdatering på alle maskinene. Han hadde nemlig forsøkt å sende et vedlegg til noen på huset, men det kom ikke frem selv om han hadde forsøkt mange ganger, og til alt overmål fikk han stadige mailer fra en eller annen mail-demon som han mente nok måtte være et virus. At det var bounce-meldinger fra ""mail daemon"" som påpekte at vedlegget var for stort hadde ikke falt han inn.

John Arne skriver: Dette var i tidligere tider. En kunde ringte inn og var ganske fortvilet. "PC'en er full", sa hun. Etter bare noen uker var den nye fine maskinen full. Dette var virkelig ikke det hun hadde blitt fortalt da hun kjøpte utstyret.

Hun brukte et regnskapsprogram og det var når beskjeden "Arkiver bilag" kom opp at hun opplevde problemer. Hun tok utskriften fra nåleskriveren og puttet den inn i sprekken over diskettstasjonen.

Dette var et blindlokk til en 5.25" hvor hun hadde klart å brette og stappe inn, altså "arkivere", bilagene. Vi lo godt da vi åpnet maskinen. Jammen var den ikke full.

Laaang ventetid

Kjøpte min første 286 pc på tidlig nittitall. Fikk da med en del disketter. Som vanlig nerd, sjekket man at alt virket. Disketten med skjermdriver(e) fikk jeg ikke kontakt med. Konfronterte butikken og måtte levere inn disketten, da denne måtte sendes til Oslo.

"Kontakt oss om en uke."

Kontaktet butikken etter 14 dager: Nei, den venter vi på.

Hadde allerede nå fått kopiert denne av en kompis. Kontaktet butikken etter 2 mnd. : Nei den venter vi ennå på. Ventet 6 mnd. for så å kontakte butikken. Nei den venter vi ennå på. Lurte på om jeg skulle ringe nå, men nå er butikken nedlagt for 15 år siden."

«Ubrukelig» tastatur

Jeg hadde en kunde som ringte etter å ha kjøpt et "plug and play"-produkt i en av våre webbutikker. Han var rasende og følte seg lurt fordi produktbeskrivelsen var misvisende.

Jeg brukte litt tid for å roe ned mannen, men til slutt oppfattet jeg at han hadde kjøpt et "my first keyboard" til sin smårolling. Et slikt med noen få taster og du kan trykke på en tast med bilde av en katt, så popper et bilde opp på skjermen.

Etter mye om og men fikk han forklart at det ikke hadde stått i artikkelen at man trengte ekstrautstyr for å bruke tastaturet. Men det gjør det heller ikke svarte jeg, det er som ordet tilsier et "plug and play"-produkt.

– Plugge det inn i hva da, skrek mannen.

Litt fortumlet svarte jeg:

– En PC?

– Det stod ikke noe om at man trengte det, raste han videre.

– Men, du har kjøpt et tastatur?

Ja, det hadde han, men det var jo på jobben. Han hadde ikke PC hjemme!

Rolig måtte jeg sette samtalen over til en kollega, mens jeg gikk inn og endret artikkelteksten til: "for å bruke dette tastaturet trenger du en PC og en skjerm for å koble det til. "

  • Sulten på mer? Les også historiene fra uke 46, 47, 48, 49, 50, 51 og 52.

Fortell oss om dine opplevelser

Har du kommet over snuskete nettleserlogger? Servere fra 1980-tallet? Utakknemlige kolleger?

Fyll inn skjemaet under og trykk send for å dele det med oss. Dersom du har bilder, send historien til denne adressen med bildene vedlagt.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.