Fant ikke Altinn-feilen i natt

Usikkert når tjenesten kan komme opp igjen.

Fant ikke Altinn-feilen i natt
Bilde:

Brønnøysundregistrene har nettopp sendt ut denne pressemeldingen:

Feilen i Altinn er ikke funnet

Feilen i Altinn er ikke funnet i løpet av natten, men det er ingenting som tyder på at omfanget av sikkerhetshendelsen er større enn avdekket i går kveld. Det er kun en person som er blitt eksponert.

Altinn åpner ikke før årsaken er funnet og løsningen fungerer som normalt. Nedetiden har konsekvenser for de som frem til nå ikke har fått sjekket selvangivelsen sin, men størst konsekvens har nedetiden for de profesjonelle brukerne som i dag ikke får løst sine oppgaver i Altinn.

Det var tirsdag kveld 20. mars at det oppstod en alvorlig sikkerhetshendelse i Altinn. Flere brukere av Altinn fikk opp et skjermbilde som tilhørte en annen bruker. Hendelsen foregikk fra kl 18.17 til kl 18.34.

En rekke feilkilder er utelukket, men Brønnøysundregistrene jobber nå sammen med leverandørene for å finne mer ut av årsaken og rette feil.

– Dette er en svært alvorlig situasjon, sier fungerende direktør Håkon Olderbakk. Løsningen vil ikke åpnes før vi har full kontroll på situasjonen, sier Olderbakk.

Inntil Altinn er oppe igjen vil du finne informasjon om situasjonen på www.brreg.no, og du vil også finne Altinn på Twitter og Facebook.

- Feilen er ikke funnet. Vi har vært gjennom flere ulike feilkilder, men har ikke funnet konkrete feil. Vi jobber fortsatt med leverandørene for å finne ut av det. Det vi har klarhet i er at det er den ene personen sin meldingsboks man har kommet inn på. Omfanget er avdekket, og vi vil nå konsentrere oss om å finne ut hva som er årsak, sier kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundsregistrene Mette Siri Brønmo til digi.no.

Hun forteller at de ikke vil åpne løsningen før alt er under kontroll, men at det fortsatt er svært usikkert hvor lang tid dette vil ta. Brønmo understreker at de beklager dette på det sterkeste, ikke bare til de som ikke får kommet seg inn på selvangivelsen men også til alle de profesjonelle brukerne som benytter tjenesten hver dag for å rapportere til myndighetene.

Les mer om: