JUSS OG SAMFUNN

Fant smutthull på nettet

Den chilenske avisen La Tercera fikk forbud mot å publisere narkotikaartikler i avisen. Dermed ble sakene i stedet lagt ut på Internett.

Herman Berg
23. juni 1997 - 12:25

Den chilenske dommeren innførte forbud mot å publisere nye artikler i saken mot en chilensk forretningsmann som ble arrestert for tre måneder siden beskyldt for hvitvasking av narkotikapenger. Ifølge både politikere og aviser ble forbudet innført etter at personer langt oppe i det chilenske rettssystemet også hadde blitt dratt inn i den skitne saken. Dette skriver nyhetsbyrået Reuters.

Til og med den chilenske presidenten Eduardo Frei gikk ut offentlig og kritiserte avgjørelsen med begrunnelsen at nyhetsforbudet bare ville føre til en flom av rykter. Men ansvarlig redaktør Luis Alvarez i La Tercera hadde et annet og mer konkret innspill: Han fikk opprettet et mellomledd for nettforbindelsen i New York og legger oppfølgingsartiklene løpende ut på et eget websted.

- Informasjonen som vi publiserer på web-tjenesten er et journalistisk kupp som vi ellers ville ha slått stort opp på avisen førsteside, sier Alvarez til Reuters. Sammen med avisens advokater har han kommet fram til at New York-løsningen løser den juridiske floken. Den chilenske dommerens hjemmel strekker seg ikke utenfor Chiles grenser, mener avisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.