KARRIERE

Får ansvar for alt Telenor gjør i Norden

Kristin Skogen Lund forlater Aftenposten for å bli konserndirektør i Telenor.

Kristin Skogen Lund spilte en viktig rolle i Internett-Norge som sjef for Sol fra 1998 til 2002.
Kristin Skogen Lund spilte en viktig rolle i Internett-Norge som sjef for Sol fra 1998 til 2002. Bilde: Scanpix
30. okt. 2009 - 11:45

Telenor melder at de i dag har ansatt Kristin Skogen Lund som konserndirektør. Skogen Lund får ansvar for konsernets virksomhet i Norge, Sverige og Danmark, samt for Telenor Broadcast. Hun vil inngå i konsernledelsen.

Skogen Lund forlater stillingen som administrerende direktør i Aftenposten. Tidspunktet for tiltredelsen i stillingen i Telenor loves kunngjort seinere.

Skogen Lund hadde hatt lederstillinger i Coca Cola og Unilever da hun ble administrerende direktør og redaktør i Scandinavia Online (Sol) i 1998. I oktober 2002, mens hun hadde fødselspermisjon og observerte de store endringene i Sol i hennes fravær, meldte hun overgang til bildebyrået Scanpix der hun var konsernsjef fra 2003 til 2004. Da ble hun kommersiell direktør i Aftenposten, og avanserte til administrerende direktør i 2007.

Kristin Skogen Lund spilte en viktig rolle i Internett-Norge som sjef for Sol fra 1998 til 2002. <i>Bilde: Scanpix</i>
Kristin Skogen Lund spilte en viktig rolle i Internett-Norge som sjef for Sol fra 1998 til 2002. Bilde: Scanpix

Skogen Lund er utdannet Bachelor of Arts in International Studies and Business Administration fra University of Oregon i Eugene, USA, og Master of Business Administration ved INSEAD i Fontainebleau, Frankrike.

Konsernsjef Fredrik Baksaas i Telenor sier Skogen Lund vil tilføre konsernet «både fornyelse og ledelseserfaring med sin allsidige bakgrunn, både fra mediebransjen og fra andre store organisasjoner innen forbrukervarer». Han peker på den gode utviklingen Telenor har hatt i Norden de siste årene, og at Skogen Lund har et godt fundament å bygge videre på.

På sin side sier Skogen Lund at hun ser fram til å arbeide «i det jeg oppfatter som en av Norges fremste kunnskapsbedrifter».

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.