Får gigantkontrakt fra Statoil

Flere av oljegigantens IT-ansatte blir berørt.

Får gigantkontrakt fra Statoil
Statoil har gått til Capgemini for å få ned kostnadene. Bilde: Kristian Helgesen/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Capgemini har blitt valgt som tjenesteleverandør til oljeselskapet Statoil, melder selskapet i en pressemelding onsdag. Avtalen løper potensielt over 10 år og innebærer at Capgemini skal forvalte og «transformere» Statoils applikasjonsportefølje for generelle forretningsapplikasjoner.

Det som ikke opplyses i pressemeldingen fra hverken Statoil eller Capgemini er størrelsen i kroner og øre. Etter det digi.no har grunn til å tro er den samlede verdien på mellom 489 og 550 millioner kroner. Det gjør det til en svært stor avtale tatt i betraktning at det gjelder applikasjonsforvaltning.

Statoil har ikke ønsket å oppgi kontraktsverdi i forbindelse med avtalen. Heller ikke Capgemini vil oppgi beløp, men opplyser til digi.no at avtalen gjør at Statoil blir den største kunden selskapet har i Norge.

– Kontrakten vil gjøre Statoil i stand til å introdusere innovative løsninger for å understøtte forretningssiden innen oppstrøms olje og gass-prosesser gjennom å benytte seg av Capgeminis globale sektorkompetanse. Capgemini vil levere applikasjonsutvikling og forvalting for SAP, applikasjoner for samhandling og informasjonshåndtering i tillegg til vedlikehold av IT-plattform, skriver IT-selskapet i en melding.

Etter det digi.no erfarer vil kontrakten også medføre endringer i opp til 90 Statoil ansattes arbeidsgiverforhold. Avtalen kommer samtidig med flere andre anskaffelser Statoil har foretatt. Blant annet har Accenture fått en større avtale innen økonomi og finans, mens eiendomsdrift også blir satt ut til en ekstern leverandør.

Årsaken er at Statoil ønsker å spare flere hundre millioner kroner i kostnader de nestene årene. Ifølge Stavanger Aftenblad, som følger Statoil tett, vil det kommer flere tjenesteutsettings-avtaler.

Det var stor konkurranse rundt IT-kontrakten Statoil nå tildelte Capgemini. Etter det digi.no erfarer har både HCL, som fra før er en viktig leverandør til oljegiganten, og Tata Consultancy Services vært med i konkurransen. Ifølge pressemeldingen fra Capgemini vil leveransen leveres av team fra Norge og India.

    Les også: