TELEKOM

Får ikke svar på smart 3G-plan

MTT-gruppen kunne sammen med 3 gitt Norge et billig 3G-nett, men MTU får ikke noe svar.

30. mai 2007 - 08:05

MTU-gruppen, eier av Telebutikken, Klart Svar og Preus er i ferd med å bygge et nytt norsk GSM-nett som skal dekke de store byene. En begrenset utbygging skal gi lavere priser – og kanskje også et 3G-nett.

MTU avslørte for to uker siden at selskapet har forhandlet med svenske 3 siden nyttår. 3 har sittet på en 3G-konsesjon i fire år som selskapet ikke bruker og som koster dem dyrt i lisensavgifter.

Nå kan Netcom og Telenor likevel oppleve større konkurranse: MTU-gruppen bygger nemlig et GSM-nett med utstyr som også har 3G-elektronikk. 3 kunne derfor inngått et partnerskap med MTU og med noen tastetrykk kunne MTU både åpnet et GSM og 3G-nett til sommeren.

digi.no tok kontakt med MTU igjen og spurte Jo Lerheim hvordan forhandlingene gikk. Svaret lover ikke bra for de som ønsker økt konkurranse på 3G i Norge.

– 3 får ikke ut fingeren, vi får ikke noe svar, sier Lerheim til digi.no.

Og han mener tiden jobber i mot 3: En rekke teknologier kan true 3G. Wimax, WLAN, IP-telefoni og EUs kamp for 3G på GSM-frekvenser gjør at Lerheim ikke er så bekymret for tausheten til 3.

– Vi kunne ha startet med en gang, og det synes lite sannsynlig ut at de skal bygge selv. De kunne ha fått en del av et marked med et partnerskap med oss, uten å sette opp en mast selv.

Selv om han medgir at det er et stykke frem, er det lovarbeidet med 3G på dagens GSM-frekvenser som lokker mest. Åpnes de juridiske flokene, vil MTU kunne lage sitt 3G-nett – uten lisensen til 3 og å gi 3 noen eierandel.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.