KARRIERE

Får laste ned uferdige lærebøker gratis

Elever skal få lov å laste ned de første kapitlene i lærebøker som ikke er klare til skolestart.

10. juli 2007 - 10:52

Med innføringen av Kunnskapsløftet vil visse lærebøker først være ferdigtrykt ut på høsten, heter det i en melding fra Utdanningsdirektoratet. Problemet er størst for nynorskelevene. Derfor har direktoratet, Forleggerforeningen, Noregs Mållag og Norsk målungdom blitt enige om at elevene skal gratis kunne laste ned pdf-utgaver av de første kapitlene hvis en lærebok ikke er klar til skolestart.

Kommunikasjonsrådgiver Kristine Strømmen i Utdanningsdirektoratet presiserer overfor digi.no at forlagene stort sett gjør bokmålsutgavene klare først, og at det følgelig stort sett er nynorskutgavene som er forsinket. Dersom en boksmålsutgave er forsinket, omfattes også den av avtalen.

Ifølge Hallstein Laupsa i Forleggerforeningens læremiddelutvalg er ordningen en tilfredsstillende løsning for lærere og elever i en overgang til alle bøker er på plass i begge målformer.

Etter opplæringsloven har alle elever i grunnskolen rett til læremiddel på egen målform. Parallellutgaver skal foreligge på samme tid og til samme pris.

Alle skolene vil få informasjon fra Utdanningsdirektoratet om tiltaket.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.