FORBRUKERTEKNOLOGI

Får radio og video på mobilen

USA ser ut til å ha kapret ledelsen på mobilt innhold. Sprint-kunder får nå 30 lydkanaler og video.

6. mai 2004 - 09:18

USA har ikke utlyst noen 3G-lisenser og har i mange år ligget bak i salget av mobiltelefoner - tekstmeldinger er de siste årene blitt det store i USA.

Men etterhvert har de amerikanske mobil- og teleselskapene gitt gass. De store teleselskapene kaster seg nå over IP-telefoni, mens mobilselskapene tilbyr pakker med fri bruk for en fast månedspris.

Europa har ledet på teknikk, men det er foreløpig en mangel på avansert innhold. Her tar amerikanske Sprint nå ledelsen. MLB Advanced Media, baseball-ligaens interaktive innholdsselskap har inngått en avtale med den store mobiloperatøren Sprint.

Sprint-brukere vil dermed få tilbud om videoklipp på sine mobiltelefoner og lyd/radiokanaler, en for hvert av de 30 lagene, skriver Wall Street Journal.

Foreløpig vil videoen bli mer en bilde-serie - overføringsfarten begrenser "videoen" til et bilde i sekundet, dog med vanlig lyd.

Dette er bare et av 15 tilbud Sprint-brukere får gjennom selskapet Idetic. For 10 dollar måneden får de fri bruk av 15 TV-kanaler med nyheter, sport og underholdning.

Nylig inngikk basketball-ligaen NBA en avtal som vil gi eiere av Nokia 6600 og kommende telefoner mulighet til å se på videoklipp fra kamper.

Analyseselskapet In-Stat/MDR spår at 273,000 vil inngå abonnenemter som gir video og lyd på sine mobiler i innen årets utgang. Dette vil genere 32.8 million dollar i omsetning for mobilselskapene. I løpet av tre år vil dette ha vokst til 7,4 millioner kunder og en omsetning på over 1 milliard dollar.

Her kan du se en demonstrasjon av video på mobil og lese mer om tilbudet Sprint-kundene får.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.