JUSS OG SAMFUNN

Får refs for manglende IT-personvern

EU-kommissæren har satt i gang aksjon mot Storbritannia.

14. apr. 2009 - 15:09

Storbritannia medgikk i april i fjor at den nettbaserte annonseløsningen Phorm i 2006 og 2007 var blitt testet mot besøkende uten at de var blitt informert på forhånd.

Nå får Storbritannia refs av EU for manglende IT-personvern.

EU-kommissær på telekommunikasjon, Viviane Reding, sier aksjonen er en reaksjon på hvordan internett-tilbydere har brukt Phorm-teknologien til å sende skreddersydde annonser til abonnenter basert på nettsider som de har besøkt, skriver Reuters.

Storbritannia har fått to måneder på seg til å svare på tiltalen.

Phorm har tidligere denne måneden uttalt til Reuters at de er helt fortrolig med rettsaken som pågår i Storbritannia og at de planlegger videre ekspansjon internasjonalt. Phorm frykter ingen reguleringer.

Reding forteller at britiske internett-brukere har klaget på hvordan Storbritannia bryter regler ved overvåking av privatpersoner på nettet.

- Teknologi som måler atferd på nettet kan være nyttig både i forhold til forretning og for brukere, men de må brukes i henhold til det som er lovlig, sier Reding.

Phorm har uttalt at de er i samtaler med nye britiske internett-tilbydere, British Internet service providers, Virgin Media og Carphone Warehouse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.