Får tilgang til bedre grafikk i Android-apps

Men fungerer ikke med alle mobilene.

Får tilgang til bedre grafikk i Android-apps

Google kom i går med en ny versjon av Android Native Development Kit (NDK), et sett med verktøy og biblioteker for utviklere som lager applikasjoner til Android-plattformen.

Den nye versjonen, R3, kan brukes i forbindelse applikasjoner som er rettet mot Android 1.5 og nyere, men en av nyhetene stiller høyere krav til operativsystemet enn som så.

Dette gjelder muligheten for applikasjoner til å få direkte tilgang til OpenGL ES 2.0-funksjonalitet, noe som inkluderer muligheten til å kontroller grafikkrendering gjennom verteks- og frament-shader-programmer, ved å ta i bruk GLSL-språket.

Dessverre kan dette bare utnyttes på mobiler med Android 2.0 eller nyere. Dette betyr at applikasjonene som tar i bruk slik funksjonalitet, ikke kan brukes på mobiler som ikke kan oppgraderes til Android 2.0 eller nyere. Det kommer fortsatt mobiler på markedet som er basert på eldre Android-utgaver, for eksempel Sony Ericssons Xperia X10, som skal leveres med Android 1.6 når den kommer på markedet om noen uker.

Android NDK R3 kan lastes ned til Windows, Linux og Mac fra denne siden.

Les mer om: