Får tilslaget på privatauksjoner

Nettbransjens altetende, Øivind Robbestad, tar nok en jafs av det norske nettmarkedet. Nå har han kjøpt opp Auksjons.net, en eBay-liknende auksjonstjeneste.

Nettbransjens altetende, Øivind Robbestad, tar nok en jafs av det norske nettmarkedet. Nå har han kjøpt opp Auksjons.net, en eBay-liknende auksjonstjeneste.

Auksjonstjenesten ebud, som tilbyr varer mot forbrukermarkedet fra profesjonelle leverandører, får nå en tilsvarende tjeneste under samme paraply. Men denne gangen er opplegget á la det amerikanske børsnoterte selskapet eBay hvor privatpersoner både selger og kjøper direkte til hverandre.

Det er NetHouse AS som står bak ebud, og som nå har kjøpt auksjonstjenesten Auksjons.net.

Denne må ikke forveksles med Auksjonsnett, som foreløpig er en samletjeneste for bilauksjoner. Disse auksjonene foregår ikke på Internett.

100 kroner!

- Vi vil beholde navnet på Auksjons.net, men bygger opp i ebud-stil. ebud tilbyr bare nye produkter, mens Auksjons.net er for private. Vi har tidligere ikke hatt auksjoner kun for privatpersoner, men nå tar vi opp kampen med DinSide for fullt. ebud har rundt 280.000 sideoppslag om dagen, og faste annonser på VG Nett, sier Øivind Robbestad til digi.no.

Robbestad står bak internettforlaget NetHouse AS som ble etablert høsten 1997 og på rekordtid har ekspandert med oppkjøp av diverse spesialtjenester på Internett.

Under NetHouse ligger i dag i tillegg til ebud blant annet Nettmagasinet, webbyrået Fiber, Norges første nettbutikk NetShop fra Drammen og NettGuiden.

ebud startet opp 2. mars i år og har hatt en omsetning på over 500.000 kroner siden oppstarten, ifølge Robbestad.

Auksjonstjenesten til DinSide (som samarbeider med SOL), ble lansert 25. februar i år. Ifølge deres nettsider har denne auksjonen registrert over 5.300 brukere.

Robbestad har tidligere opplyst til digi.no at ebud hadde 3.400 registrerte brukere før oppstart i begynnelsen av mars, mens Online Club har per mars 6.800 brukere, ifølge importøren av det tekniske auksjonssystemet, InfiniCom.

500 kroner!!

På sidene til ebud står det å lese: "ebud har som målsetning å være det ledende auksjonshuset på Internett i Norge, og resten av Skandinavia, og vil til enhver tid tilstrebe å ligge i forkant av utviklingen innenfor dette området."

- Vi skal bli størst i Norge og har Norge som prøveplattform. Når vi får alt til å fungere, er tanken å eksportere konseptet til Sverige, Danmark og Tyskland, noe som vil skje fra høsten, sier han.

1.000 kroner!!! (Illustrasjoner: Auksjonsnett)

Til toppen