Faren for kyberangrep er aller lavest i Norge

Det viser omfattende undersøkelse.

Mange dataangrep mot virksomheter lykkes. Når angrepet først blir oppdaget, er det vesentlig at virksomheten allerede er forberedt på at et angrep kan skje, slik at skaden kan minimaliseres. Dette fortalte sikkerhetseksperten Christoph Fischer under ISFs høstkonferanse denne uken.
Mange dataangrep mot virksomheter lykkes. Når angrepet først blir oppdaget, er det vesentlig at virksomheten allerede er forberedt på at et angrep kan skje, slik at skaden kan minimaliseres. Dette fortalte sikkerhetseksperten Christoph Fischer under ISFs høstkonferanse denne uken. Bilde: IMAGO/ All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. mars 2016 - 08:18

I forbindelse med en bokutgivelse har forskere ved henholdsvis University of Maryland (UMD) og Virginia Tech utarbeidet en rangering av faren for kyberangrep i 44 ulike land. Selve listen er bare offentliggjort i boken, men hovedforfatteren, V.S. Subrahmanian, holdt denne uken et foredrag hvor han presenterte de viktigste observasjonene fra undersøkelsen.

Norge på topp

Ifølge en pressemelding fra UMD så er det henholdsvis Norge, Danmark og Finland som anses som landene hvor man er tryggest med tanke på kyberangrep. Rangeringen er primært basert på mengden av faktiske angrep per pc i hvert av de 44 landene. Sverige kommer på fjerde plass, foran Sveits og Japan som deler femte plass.

Landene Kina, India, Russland, Saudi-Arabia og Sør-Korea utpekes som de mest sårbare.

– Målet vårt var å karakterisere hvor sårbare ulike land er, identifisere deres nåværende regler for kybersikkerhet, samt å avgjøre om det er behov for å endre disse reglene som følge av denne nye informasjonen, sier Subrahmanian, som er informatikkprofessor ved UMD, i pressemeldingen.

Enorme tall

Undersøkelsen er basert på mer enn 20 milliarder automatisk genererte rapporter fra pc-er med sikkerhetsprodukter fra Symantec.

Rapportene stammer bare fra programvaren til de av brukerne som har samtykket til å dele slike data, likevel nærmere fire millioner pc-er i hvert av de to årene undersøkelsen har pågått.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.