Farge- og evnerik Palm-kopi klar i oktober

For noen år siden laget Jeff Hawkins og Donna Dubinsky den første PalmPilot. De solgte til 3Com og stiftet et nytt selskap for å lage en bedre og rimeligere lommemaskin enn "originalen" - med et nytt utvidelsesspor.

For noen år siden laget Jeff Hawkins og Donna Dubinsky den første PalmPilot. De solgte til 3Com og stiftet et nytt selskap for å lage en bedre og rimeligere lommemaskin enn "originalen" - med et nytt utvidelsesspor.

Det første produktene til parets nye selskap Handspring kommer på det amerikanske markedet i oktober. Visor kan velges i fem ulike farger og i to modeller. Operativsystemet er det samme som på Palm, slik at apparatet kan benytte alle applikasjoner beregnet på PalmOS. Standard-modellen med to megabyte minne konkurrerer direkte med sommerens nye Palm IIIe, men koster et hakk mindre - 179 dollar mot 229, eller 1400 kroner mot 1800. Deluxe-modellen har åtte megabyte minne og selges for 249 dollar eller 1960 kroner.

Selskapet opplyser at man ikke vil ha noen markedsplan for "oversjøisk salg" før rundt midten av år 2000. Men interesserte europeere og nordmenn kan henvende seg til den vanlige ordretelefonen (se selskapets nettsted, peker nedenfor) når den åpner om et par-tre uker.

Salgsargumentene for Visor framfor Palm er ikke bare fargeutvalget og den lavere prisen. Visor har også flere standardegenskaper og utbyggingsmuligheter. Dessuten kan PC-synkroniseringen kjøres over USB, et viktig moment for utålmodige sjeler.

Blant standardegenskapene er en utvidet kalender som gir flere alternativer for å få oversikt over avtaler og gjøremål. Kalkulatoren er utvidet til blant annet også å håndtere flytetall. Det kommer til nytte i avanserte funksjoner for matematikk, finans og statistikk. Det er videre lagt inn automatisk omregninger mellom enheter innen vekt, avstand, areal, rominnhold og temperatur. En ny verdensklokke viser samtidig tid for opptil fem byer bare du klikker der byen står på kartet.

Utvidelsesegenskapene er svært løfterike. Handspring har patentert et utvidelsesspor, kalt Springboard. Blant kortene som kan plugges rett inn i dette sporet er modem, GPS (geografisk posisjoneringssystem, bruker satellitter til å vise nøyaktig hvor du er), MP3-spiller, personsøker og spill.

Til toppen