Farger og kamera på billig-PDA-er

palmOne fornyer billig-PDA-ene Zire. Heretter er farger standard og megapixel kamera et alternativ.

palmOne fornyer billig-PDA-ene Zire. Heretter er farger standard og megapixel kamera et alternativ.

PDA-leverandøren palmOne lanserte billigserien Zire for halvannet år siden, og opplevde salgssuksess for første gang på mange år. Hittil er det, ifølge IDC, solgt over tre millioner eksemplarer av Zire, og i annet halvår i fjor opplevde palmOne økt omsetning. I første kvartal i år ble det derimot ny tilbakegang. Selskapet setter sin lit til at to nye Zire-modeller skal få fart på omsetningen igjen, og utsetter vårens tradisjonelle lansering av mer påkostede modeller.

Zire 31 utmerker seg med kombinasjonen lav pris – 149 dollar – og fargeskjerm, og markerer at epoken med sort-hvit skjermer på PDA-er definitivt er forbi. Skjermen har forholdsvis lav oppløsning, 160 ganger 160 punkter, og et beskjedent utvalg programvare, selv om MP3-spiller er med.

Zire 72 koster dobbelt så mye, har mer programvare, dobbelt så mye standard minne, skjerm på 320 ganger 320 punkter, 1,2 megapixel kamera, lydopptak og spor for tilleggsminne – noe som skal være helt påkrevet for effektiv bruk av kamera, lydopptak og MP3-spiller.

Til toppen