Fargerik Mac-skriver

Takket være den formidable salgssuksessen til iMac blåser Hewlett-Packard nytt liv i sin satsing på avanserte skrivere for Macintosh-plattformen.

Hewlett-Packard annonserte onsdag en kraftig fargeblekkskriver for Macintosh-miljøet; HP 2500CM Professional Series - en profesjonell printer med alle nettverksfunksjoner gir kraftig ytelse og farger i fotokvalitet.

HP 2500CM

HP opplyser at skriveren benytter seg av selskapets avanserte, modulære blekkdistribueringssystem, som først ble tatt i bruk i fargeskriverne HP 2000C Professional Series. Foruten svært raske utskrifter av fotokvalitet, medfører arkitekturen også at utskriftskostnadene holdes like lave som for en laserskriver, hevder HP.

- Markedet for Apple-maskiner er i rask vekst, spesielt etter lanseringen av iMac, sier produktsjef Andreas Tschunkert for HP i Europa.

HP 2500CM har en kapasitet på 12 000 sider per måned. Skriveren leveres som standard med to papirskuffer med til sammen 400 ark, og en interaktiv skjerm som veileder brukeren på konfigurasjon og drift. Skriveren leveres med 20 MB standardminne, som kan utvides til opptil 76 MB. Du får også et internt nettverkskort (10/100Base-T/BNC MIO) i tillegg til sann Adobe(R) Postscript(R) 3TM, opplyser HP i en pressemelding.

Skrivehastigheten oppgis å ligge rundt elleve sider per minutt med sort/hvit tekst, og opptil ni sider i minuttet med tekst og fargegrafikk.

En praktisk detalj som stadig flere skrivere nå får, også denne, er at hver komponent er utstyrt med en egen minneenhet (smart brikke) som gir skriveren beskjed når det er lite blekk i de enkelte blekkpatronene, eller når skriverhodene begynner å bli utslitt. Informasjonen vises på skriverens skjermpanel eller brukerens skjerm. Brukeren kan dermed sjekke blekknivået før utskrift, slik at det ikke er nødvendig å skrive ut på nytt, og man sparer både blekk og papir.

HP 2500CM er kompatibel med Mac OS 7.5.3 eller nyere, Microsoft(R) Windows(R) 3.1x, 95/98 og Windows NT(R) 4.0. Prisen oppgis å ville ligge rundt 15.600 kroner pluss moms.

Til toppen