BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fargestrid kan koste Apple 8 mrd

Imatec Ltd. beskylder Apple Computer for å ha brutt flere av selskapets patenter i forbindelse med Apples Color Sync-teknologi. Onsdag leverte Imatec et milliardsøksmål mot Apple.

Jens Kanden
26. mars 1998 - 11:04

1,1 milliarder dollar søker selskapet av Apple for brudd på tre amerikanske patenter. Imatec Ltd påstår at Apple har visst at det bryter med patentene, noe som åpner for tredoble tort-og-svie-utbetalinger. I henhold til søksmålet som ble levert onsdag til distriktsdomstolen i New York, har Apple brutt med tre patenter som Imatec har eksklusive rettigheter til å lisensiere.

Selskapet har bedt retten om å nedlegge både et foreløpig og et permanent forbud mot at Apple bryter, oppfordrer andre til å bryte, eller bidrar til brudd mot Imatecs patenter. Selskapet søker en jurybasert rettsak.

Til TechWeb avviser en talsperson for Apple at søksmålet er berettiget.

- Vi føler at søksmålet er uten grunnlag, og vi har alle intensjoner om å forsvare oss på det sterkeste, sa talspersonen.

På Nasdaq-børsen onsdag falt Apples aksjekurs med 0,81 dollar til 27,19 dollar, en ikke unormal bevegelse i den relativt volatile Apple-aksjen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.