Farlig å google kjendiser

McAfee advarer spesielt mot Cameron Diaz: Svært mange treff har ondsinnet kode.

20. aug. 2010 - 10:53

Stockholm (NTB): Å søke etter Cameron Diaz på nettet, er praktisk talt som å be om å få datavirus.

Datasikkerhetsselskapet McAfee gjennomfører årlige undersøkelser for å se hvilke kjendiser som tiltrekker seg flest internettsider med virus og annen skadelig programvare.

Kvinnelige filmstjerner topper som oftest listen, og i år er det Cameron Diaz som får den tvilsomme æren, skriver aftonbladet.se.

Risikoen for å havne på en internettside som skader PC-en er hele én til ti om du søker på Diaz, advarer McAfee.

Søker du på «Cameron Diaz and screensavers» øker risikoen til 19 prosent, kan datasikkerhetsselskapet fortelle.

God pekepinn
Dmitri Alperovitch i McAfee mener rangeringen gir en god pekepinn på hvilke kjendiser som til enhver tid er hottest og viser til at Diaz nå er kinoaktuell i storfilmer som «Knight and Day» og «Shrek Forever After».

– Vi merker at mennesker som er på nyhetene har en tendens til å toppe listen. Folk går inn på Google og Bing og søker på dem de har sett filmene til, sier Alperovitch.

Julia Roberts og Jessica Biel følger på de neste plassene på listen og bør også googles med varsomhet, lyder McAfees råd.

Pitt og Cruise
Deretter følger Gisele Bündchen, Brad Pitt og Adriana Lima. Jennifer Love Hewitt og Nicole Kidman er like farlige og deler sjuendeplassen, Tom Cruise følger på åttende, mens Heidi Klum og Penélope Cruz deler niendeplassen.

Blant andre kjente navn man bør tenke seg nøye om før man søker etter på internett, er tennisspilleren Maria Sharapova som havner på 13. plass på farelisten, fotballspilleren David Beckham på 29. plass og golfspilleren Tiger Woods på 33. plass.

President Barack Obama er å finne på 49. plass, mens republikaneren Sarah Palin ligger på plassen etter. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.