Farlig program i Windows NT 4.0

Varsko til NT brukere: et udokumentert filprogram, Rollback.exe, i Windows NT 4.0 kan slette systemkonfigurasjoner slik at operativsystemet må installeres på nytt.

Varsko til NT brukere: et udokumentert filprogram, Rollback.exe, i Windows NT 4.0 kan slette systemkonfigurasjoner slik at operativsystemet må installeres på nytt.

Varsko til NT brukere. Ved en feil ble det sendt ut et udokumentert filprogram som sletter systemfiler med Workstation- og Serverversjonen av Windows NT 4.0.

Rollback.exe sletter nøkkelkomponenter av systemregisteret slik at operativsystemet må installeres på nytt. Informasjon slettet av dette programmet, så som brukerinformasjon, protokollinnstillinger, applikasjonskonfigurasjoner, brukerpreferanser og lignende er tapt for godt. Setup.log filen blir fjernet av Rollback.exe, slik at det ikke er mulig å gjenvinne systemet. Den eneste måten å få opp systemet er å reinstallere systemet fra en sikkerhetskopi.

Når programmet kjøres er det ingen varsler om at programmet sletter infromasjon. Filen ligger på Windows NT CD-ROMen og blir ikke lagt inn under standard installasjoner. Filen ligger på CD-ROMen under: Support\Deptools\<system>\

Ole Tom Seierstad, Solution Provider Manager i Microsoft Norge, meddeler at problemet er kjent i Microsoft, men at det ikke rammer vanlige brukere.

- Rollback.exe er et hjelpeprogram for såkalte OEM (Original Equipment Manufacturer) kunder, der vil si PC produsenter, og de har nødvendig dokumentasjon og vet hvordan programmet skal brukes. Ved en feil ble Rollback.exe inkludert i versjonen for vanlige kunder også, men husk at hjelpeprogrammet ikke skaper problemer for folk med standard set-up. Det er kun et problem hvis systemansvarlig er meget nysjerrig og tester alle programmene på CD-ROMen, understreker Seierstad.

digi:datas råd til våre lesere er:
Ikke kjør Rollback.exe i Windows NT 4.0. Ta kontakt med Microsoft eller sjekk:

Til toppen