Farmen "live" med to måneders forsinkelse

På TV2.no kan Reality-interesserte følge 1.728 timer med live opptak fra Farmen, to måneder etter at de ble laget.

På TV2.no kan Reality-interesserte følge 1.728 timer med live opptak fra Farmen, to måneder etter at de ble laget.

TV 2 Interaktiv kaller det "et unikt TV 2- prosjekt". Det unike skal ligge i at de har latt et webkamera rulle og gå i 24 timer fra 20. juni. 1. september slås det av, etter å ha overvåket tunet i den nye runden med reality-programmer "Farmen" i 72 dager.

- Vi tror de daglige halvtimene er for lite for seerne. Derfor gir vi folk sjansen til å være til stede på gården utenom sendingene. Natt og dag siden opptakene startet i juni har kraftige datamaskiner lagret videobilder fra et overvåkningskamera midt på gårdsplassen på Farmen. Enhver bevegelse på tunet kan følges på web-TV, forklarer prosjektredaktør Ronald Toppe i TV 2 Interaktiv.

Han mener det er forsinkelsen som gjør dette unikt for TV 2.

- Farmen på TV2.no er vårt mest omfattende web-TV prosjekt noensinne. Det er unikt både når det gjelder teknisk løsning og når det gjelder form og innhold. Utenom overvåkingskameraet, som Farmen-deltagerne ikke har visst om i det hele tatt, har nettsidene masse innhold som gjør det både morsomt og interessant for seerne å delta aktivt i Farmen på web, mener han.

Toppe forklarer at TV 2 har vært nødt til å ha datakapasitet på to terabyte for å få dette til og at kameraene er plassert i ærbødig avstand, slik at de ikke blir en like stor Big Brother-faktor over overvåkningen.

Forrige gang var det først og fremst programmene som skulle "selge" programmet på nett. Da floppet den interaktive delen helt, og Gunnar Stavrum uttalte til digi.no dette om mulighetene for inntekter for reality-konsepter på web:

- I kontrast til endel av Big Brother, gikk jo ikke Farmen direkte. Jeg tror at interaktivitet i stor grad blir vellykket hvis man knytter den til øyeblikksopplevelsen og direktesendte konsepter. Men man er jo bare i startgropen. Om fire-fem år kan det vise seg at jeg tok helt feil, sa han i 2001.

Stavrum prøver altså i år med en liksom-live sending som brukerne må betale for. Det koster 199 kroner for at du skal få kikke gjennom Farmen-nøkkelhullet.

Toppe forteller at det er mye som ikke blir sendt på TV som du får se på web-TV, i tillegg til at programleder Frithjof Wilborn (bildet) vil ha ukentlige kommentarer eksklusivt for web-TV.

- Blant annet sender vi en kjempekrangel om tre forsvunnene poteter som ikke har fått plass på TV-sendinger. Et kort innslag om fisking av steinbitt, sender vi også i sin helhet, et ti minutters basketak, forklarer TV 2-prosjektlederen.

Til toppen