BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fartsrekord med nye minnekort

Toshiba avduker SD-kort med svært høye lese- og skrivehastigheter.

Nye SDHC UHS-I-kort fra Toshiba
Nye SDHC UHS-I-kort fra Toshiba Bilde: Toshiba
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. sep. 2010 - 08:55

Toshiba kunngjorde i går at selskapet i løpet av høsten vil lansere flashminnekort av typen SDHC, som ifølge selskapet er raskere enn alt som er på markedet i dag.

Det ene produkter kalles SDHC UHS-I og vil leveres med en kapasitet på mellom 8 og 32 gigabyte. Dette NAND-baserte kortet skal være det første som er laget i henhold til SD 3.0 UHS104-spesifikasjonen og tilbyr en maksimal lesehastighet på 95 megabyte i sekundet, samt en skrivehastighet på inntil 80 megabyte i sekundet. Kortet skal settes i masseproduksjon i november.

Nye SDHC UHS-I-kort fra Toshiba <i>Bilde: Toshiba</i>
Nye SDHC UHS-I-kort fra Toshiba Bilde: Toshiba

I tillegg til dette kortet i standard SDHC-størrelse, avduket Toshiba en microSDHC-familie basert på SD 3.0 UHS50-standarden. Denne kommer med kapasiteter på mellom 4 og 16 gigabyte og skal tilby en lesehastighet på opptil 40 megabyte i sekundet, samt en skrivehastighet på 20 megabyte i sekundet.

microSDHC-kortene skal settes i testproduksjon i november, men Toshiba oppgir ikke noe tidspunkt for masseproduksjon eller lansering.

SD Association, som står bak SD-spesifikasjonene, kunngjorde i forrige uke at den planlegger å utgi SD 4.0-spesifikasjonen tidlig i 2011. Denne skal definere et nytt grensesnitt som åpner for overføringshastigheter på opptil 300 megabytes per sekund.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.