TELE-KOMMUNIKASJON

Fartsrekord mellom kontinenter

NEC med terabit-fart fra USA til Kina.

Raske langdistanse forbindelser basert på fiberoptikk er vesentlige for kommunikasjon mellom kontinenter, både for forskere, kommersielle aktører og for forbrukere som stadig ser mer høyoppløst video.
Raske langdistanse forbindelser basert på fiberoptikk er vesentlige for kommunikasjon mellom kontinenter, både for forskere, kommersielle aktører og for forbrukere som stadig ser mer høyoppløst video. Bilde: CITI, LLC

NEC kunngjorde denne uken at selskapet i en eksperiment har sendt data med en hastighet på 1,15 terabit per sekund over en optisk forbindelse med én enkelt laserkilde mellom Shanghai i Kina og Princeton, New Jersey på østkysten av USA. Dette skal være første gang man har oppnådd slike hastigheter over en distanse på over 10 000 kilometer.

I forsøket ble det brukt en teknologi som kalles for superkanaler, som tillater bæresignaler med fast fase og uavhengig modulering i å overlappe i frekvens ved å følge prinsippene til OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing).

Ved å bruke fire superkanaler som ble overført sammen ved hjelp av bølgelengdedelt multipleksing (WDM), oppnådde NEC en total kapasitet på 4 terabit per sekund over den samme optiske forbindelsen mellom Kina og USA.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.