Raske langdistanse forbindelser basert på fiberoptikk er vesentlige for kommunikasjon mellom kontinenter, både for forskere, kommersielle aktører og for forbrukere som stadig ser mer høyoppløst video. (Bilde: CITI, LLC)

Fartsrekord mellom kontinenter

NEC med terabit-fart fra USA til Kina.

NEC kunngjorde denne uken at selskapet i en eksperiment har sendt data med en hastighet på 1,15 terabit per sekund over en optisk forbindelse med én enkelt laserkilde mellom Shanghai i Kina og Princeton, New Jersey på østkysten av USA. Dette skal være første gang man har oppnådd slike hastigheter over en distanse på over 10 000 kilometer.

I forsøket ble det brukt en teknologi som kalles for superkanaler, som tillater bæresignaler med fast fase og uavhengig modulering i å overlappe i frekvens ved å følge prinsippene til OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing).

Ved å bruke fire superkanaler som ble overført sammen ved hjelp av bølgelengdedelt multipleksing (WDM), oppnådde NEC en total kapasitet på 4 terabit per sekund over den samme optiske forbindelsen mellom Kina og USA.

Til toppen