TELEKOM

Farvel, Sony Ericsson

Svenskene gir opp mobilsamarbeidet.

I begynnelsen av oktober ble det spekulert i at Sony ville sikre seg alle aksjene i samarbeidsprosjektet Sony Ericsson. Nå blir dette bekreftet i en melding fra svenske Ericsson.

Sony betaler 1,05 milliarder euro, eller 8,1 milliarder norske kroner, for aksjene de ikke eier i selskapet. Dermed oppløses det ti år gamle samarbeidet mellom det svenske tele-teknologiselskapet og det japanske konsumelektronikkselskapet Sony. De to selskapene har eid 50 prosent hver av Sony Ericsson.

Ifølge en pressemelding fra Ericsson vil transaksjonen føre til at mobiltelefonvirksomheten blir tettere integrert med Sonys eksisterende produktlinjer, både innenfor nettbrett men også annen konsumelektronikk som TV og PCer. Sony vil også gå tilgang til en bred portefølje av patenter innenfor trådløs kommunikasjon.

Men kjøpet gjør ikke at samarbeidet mellom Sony og Ericsson opphører. De to selskapene skal samarbeide tett innen teknologi for å knytte enheter på ulike plattformer sammen, meldes det.

Blant annet varsles det om en langt tettere integrering mellom Sonys produkter, som innbefatter Playstation-familien, TV-apparat og andre produkter.

Sony Ericsson har i likhet med Nokia ikke klart å henge med Apples seiersgang innen markedet for smarttelefoner. Hensikten bak Sonys oppkjøp er nettopp å gjøre dem bedre i stand til å utvikle løsninger som kan konkurrere med Apple og Samsung i markedet.

– For ti år siden da samarbeidsselskapet ble etablert, med Sonys kunnskaper om konsumentprodukter og Ericssons ekspertise innen telekommunikasjon, var dette en perfekt match for å drive utviklingen av mobiltelefoner. Nå tar vi et like logisk steg ettersom Sony kjøper vår andel for å gjøre det til en del av sin brede portefølje av konsumentprodukter. Vi vil nå fokusere på å gjøre det mulig å koble enheter sammen, og bruke våre forsknings- og utviklingskapasiteter og vår patentportefølje for å realisere en sammenkoblet verden, uttaler Ericssons toppsjef Hans Vestberg i en kommentar.

Sonys aksjekjøp fordrer godkjenning av relevante myndigheter og skal etter planen være gjennomført innen januar 2012.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.