BEDRIFTSTEKNOLOGI

Farvel til børsen for Santech

Idag ble det klart at amerikanske CHS Electronics har skaffet seg kontroll over 95,6 prosent av aksjene i Santech Micro Group. Ifølge tilbudsdokumentet innebærer dette at SMG vil bli strøket fra Oslo Børs.

Eirik Flaa
3. sep. 1997 - 13:30

I en børsmelding fra Santech Micro Group (SMG) heter det at CHS har kontroll over 95,6 prosent av aksjene i selskapet. 81,5 prosent av dette er ervervet gjennom aksjer, og 14,1 prosent gjennom opsjoner.

At CHS nå kontrollerer mer enn 90 prosent av aksjene i SMG betyr den formelle slutten på SMG sin karriere på Oslo Børs, ifølge tilbudsdokumentet som ble overlevert SMGs aksjonærer:

"Dersom CHS Electronics Norge erverver mer enn 90 % av aksjekapitalen i Santech Micro Group, vil CHS Electronics Norge ventelig fremme forslag til generalforsamlingen i Santech Micro Group om at aksjene søkes strøket fra børsnotering" heter det i dokumentet.

Aksjeloven gir dessuten adgang for et selskap som eier over 90 prosent av aksjene i et norsk aksjeselskap, å kreve de øvrige aksjene i selskapet innløst - selv om de øvrige aksjonærene motsetter seg dette. Tilsvarende har de gjenværende aksjonærene også krav på å få innløst sine aksjer til en løsningssum som fastsettes ved skjønn.

CHS Electronics Norge har tidligere gitt uttrykk for at de ønsker 100 prosent kontroll i SMG

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.