BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fast avfeier trussel fra Oracle

Teknologi-direktør i Fast, Bjørn Olstad, mener at Oracle selger for enkle produkter til å true Fast.

2. mars 2006 - 14:42

I går lanserte Oracle søkeløsning som programvaregiganten hevder er en konkurrent til blant annet norske Fast og deres søkesystemer for bedrifter. Oracles beskrivelse av produktet er nesten identisk med det Fast sier de løser med sin Fast ESP 5.0.

- Enterprise søk har vært et marked for spesialister som har tilbudt løsninger som ofte krever konsulenttjenster, sier markedsdirektør Harald Løvvik til digi.no. Det som nå skjer er at de større leverandører som Oracle leverer løsninger til lavere pris og enklere installering som løser samme oppgaver. Det blir dermed en helt annen type konkurranse inne søkemarkedet, mener han.

    Les også:

Fast-sjef John M. Lervik er i utlandet, men teknologidirektør i Fast, Bjørn Olstad, avviser at Oracle er noen trussel for Fast.

- Tilgjengeligheten til lavkostnads søkeapplikasjoner har eksistert i markedet lenge, for eksempel Lucene, open source og Google Appliance som ligger under Oracle i pris, skriver Olstad i en epost til digi.no. Det produktet Oracle lanserer, kan man kanskje enklest sammenligne med IBMs søkeløsning OmniFind, som har vært i markedet en stund.

Olstad mener tvert i mot, som mange IT-selskaper ofte sier når det dukker opp flere aktører, at lanseringen styrker Fast.

- Lanseringen av søkeproduktet til Oracle er nok et bevis på hvor viktig søk er og hvordan det er på vei til å bli et nøkkelkomponent i IT infrastrukturen til bedrifter. Det at de store, internasjonale IT-aktørene lanserer hyllevare- søkeprodukter er med på å utdanne markedet, og det er helt klart viktig, for det bygger ut markedet videre. Fast har nå over 2,500 installasjonene hos bedrifter med vidt forskjellige behov innen søk, skriver Olstad.

Oracle skryter av at deres søkesystem kan installeres på 30 minutter og mener at kunder av aktører som Fast må bruke konsulenter.

- Når det gjelder konsulenter til installasjoner av bedriftssøkeløsninger, er det riktig at dette var tilfellet ved de fleste installasjoner for 5 år siden, men det er ikke tilfellet i dag ved generelle søkeinstallasjoner, skriver Olstad.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.