Fast avviser påstått sikkerhetsproblem

Autonomy mener Fast har et problem med sikkerheten, noe Fast-sjef John M. Lervik avviser.

Autonomy mener Fast har et problem med sikkerheten, noe Fast-sjef John M. Lervik avviser.

I går ble det kjent at en av konkurrentene til norske Fast, Autonomy, har lansert et tilbud til Fast-brukere som er urolige for utviklingen i Fast. Dette er ikke uvanlig i IT-bransjen og gjøres for eksempel ofte av konkurrenter til selskaper som er kjøpt opp.

Men Autonomy viser blant annet til verdens mektigste finansavis, Wall Street Journal, som skal ha skrevet om sikkerhetsmangler i Fasts programvare.

Men dette er en misforståelse.

I artikkelen i Wall Street Journal, som omhandler søkeløsninger for bedrifter, fortelles det at IT-sjefen i National Instruments Corporation valgte løsningen til Fast, og at han under installeringen satte den til å søke også på servere med interne dokumenter.

Søkemotoren plukket opp disse og hadde også lagt dem ut dersom IT-sjefen ikke hadde oppdaget det, skriver Wall Street Journal.

– Dette er ikke noe sikkerhetsproblem. Fast ESP gjør akkurat det den er bedt om å gjøre i dette tilfellet, sier Fast-sjef John M. Lervik til digi.no. – Tvert imot er Fast ESP i mange situasjoner brukt til å lete etter sikkerhetsbrudd og feilplassering av informasjon. Saken Wall Street Journal omtaler avslører jo bare hvordan ESP finner feilplassert innhold, mener Lervik.

Fast ESP har ikke noe sikkerhetsproblem, tvert imot, søkeløsningen er laget for å ivareta sikkerhet, mener Lervik.

Han påstår at hans løsninger er bedre på dette enn blant annet Autonomys på dette feltet.

– Fast har en rekke kunder som har ekstreme sikkerhetskrav. Brukere av ESP kan derfor stille inn ikke bare hvilke brukere som skal få vist hvilke dokumenter, men også hvilke deler av dokumentet de skal få se på.

Til toppen