RESULTATERFINANS

Fast benekter Microsoft-avtale

Teknologidirektør John M. Lervik i Fast Search & Transfer benekter at selskapet har signert noen avtale med Microsoft, slik rykter i finansmarkedet påstår.

Einar Ryvarden
14. mai 1999 - 13:22

Det har gått rykter i markedet om at Fast har signert en avtale med Microsoft, noe blant annet Finansavisen skriver en sak om i dag.

Men da digi.no ringer Fast om samarbeidsavtalen selskapet har inngått med Tibco (se tidligere sak i høyre marg) benekter teknologidirektør John M. Lervik at en avtale med Microsoft eksisterer.

- Microsoft evaluerer vår teknologi, men vi har ikke signert noen avtale med selskapet, sier Lervik. Den eneste forklaringen jeg kan tenke meg er at det går rykter om at Microsoft har signert en avtale med et norsk selskap, og at noen har trodd at det var oss, spekulerer Lervik.

I november fortalte Fast at både Microsoft, 3Com, Lycos, Sun og AOL/Compuserve holdt på å teste ut bildekompresjonssystemet Fast har laget. I motsetning til andre kompresjonssystemer som krever at brukeren installerer en programbit, henter Fast-systemet automatisk ned et Java-program. Systemet er demonstrert blant annet på Fasts hjemmesider.

De store dataselskapene tester systemet for å sjekke at de fungerer sammen med egne produkter. Fast mener testingen gir dem verdifulle tilbakemeldinger og sikrer dem mot fremtidig tekniske problemer.

- Microsoft tester fortløpende mange produkter for både for å sjekke kompatibilitet med våre egne produkter og for å se om det er noe vi kan dra nytte av selv, sa Ole Tom Seierstad hos Microsoft Norge i november.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.