Fast bruker åpen dag for å utvide

Fast-sjef John M. Lervik tar i bruk et nytt knep for å friste erfarne folk til å vurdere jobb.

Fast-sjef John M. Lervik tar i bruk et nytt knep for å friste erfarne folk til å vurdere jobb.

Etter tre magre år i IT-bedrifter, har trenden snudd. Selskaper øker i verdi, investeringslysten er igjen kommet tilbake og 16 prosent av Norges virksomheter vil ansette flere medarbeidere dette kvartalet, sier rekrutteringsselskapet ElanIT.

Blant disse er søkeselskapet Fast som har vært et av de raskest voksende IT-selskapet i Europa de siste årene. Selskapet har i det siste åpnet flere internasjonale kontorer, og nå skal det ansattes flere ved det norske hovedkvarteret.

I morgen inviterer selskapet til en «åpen dag» på kontoret ved Operabygget. Målet er å appellere til folk som allerede sitter i en jobb og har erfaring.

Fast vil i tillegg være representert på IAESTEs Næringslivsdager til onsdag neste uke.

- Vi ser for oss nye folk i produktlederstillinger og programvareingeniører. Vi ønsker fortrinnsvis å appellere til folk som sitter i jobber og har erfaring, men nyutdannede kan også bli aktuelt, sier personalsjef Bjørn Lidsheim til digi.no.

Fast ønsker å skape en mulighet til folk som ikke nødvendigvis er inne i aktive søkeprosesser. Hensikten med åpen dag er å trekke til seg folk som kan få øynene opp for hva Fast står for og hvilke utviklingsmuligheter som ligger i selskapet.

- Vi er inne i en sterk vekstfase og skal øke bemanningen i de tekniske avdelingene i Norge, framholder Lidsheim.

Det er kun Norge nyansettelsene skal finne sted som vil fordeles på de tre forsknings- og utviklingsavdelingene i Oslo, Tromsø og Brevik.

Fast-sjef John M. Lervik ser positivt på utviklingen framover:

- En økende positiv finansiell utvikling, sammen med et raskt økende antall topp-rangerte globale klienter og partnerbase, gjør Fast godt posisjonert for første kvartal og resten av året, sa Lervik i en børsmelding i januar.

Det er den nye og fleksible søkeløsningen Fast ESP som det stadig meldes om nye kunder på. Fast er representert i 10 land verden over, og det er Norge og USA den største veksten vil komme. I USA er det etablert kontorer i San Francisco, Boston og Salt Lake City og det planlegget et nytt i Washington.

I tillegg vil Fast etablere nye kontorer i Dubai, Sydney, Melbourne, Singapore og Rio de Janeiro. Dermed er det bare Afrika som mangler.

I fjor ansatte Fast over 100 mennesker, og gikk fra i underant av 200 til over 300 ansatte på verdensbasis.

Til toppen