Fast får toppkarakter av Gartner

Kjerneteknologien i Fasts bedriftssøkedel får toppkarakter av bransjeanalytikerne i Gartner. Det gir kjøpsanbefaling på John M. Lerviks selskap.

Kjerneteknologien i Fasts bedriftssøkedel får toppkarakter av bransjeanalytikerne i Gartner. Det gir kjøpsanbefaling på John M. Lerviks selskap.

Det er meglerhuset Norse som stiller seg positiv til meldingen og gir kjøpsanbefaling på Fast-aksjen, skriver digi.nos søsterpublikasjon, iMarkedet, mandag.

I en oppdatering fra meglerhuset Norse heter det at bransjeanalytikerne i Garner Group gir toppkarakter til Fasts kjerneteknologi innen det såkalte Enterprise Search-området.

Topplasseringen gis til bedriftssøkedelen til Fast, som er satsingområdet til selskapet etter salget av internettdelen til amerikanske Overture.

Gartner presenterte rapporten "Visionaries invade the 2003 Search Engine Magic Quadrant" 24. april. Norse skriver at rapporten er et hjelpemiddel for potensielle kunder i Enterprise Search-markedet.

Gartner Group er det mest kjente analysebyrået innen IT.

Gartner rangerer 21 selskaper etter kriteriene "Ability to Execute" og "Competeness of Vision" i analysen. I den første rangeringen vurderes antallet kunder og i den andre vurderes kjerneteknologien. I undersøkelsen er 21 søkeselskaper tatt med, og blant disse er Fast-konkurrentene Autonomy, Convera, Verity og Google.

Av disse får Fast førsteplassen innen rangeringen av kjerneteknologien av analytikerne til Gartner Group. Innen rangeringen av kundetilgang (Ability to Execute) blir Fast plassert bak Verity og Autonomy, men på linje med Convera.

Til sammenligning ble Fast rangert som nummer 12 innen kjerneteknologi av Gartner i 2002-rapporten.

Les hele saken hos iMarkedet.

Til toppen