Fast forbereder Norges største programlansering

Fast Search & Transfer-sjef John M. Lervik står klar med en stor oppgradering av sitt hovedprodukt.

Fast Search & Transfer-sjef John M. Lervik står klar med en stor oppgradering av sitt hovedprodukt.

På mandag om en uke skal Fast Search & Transfer lansere en ny, stor oppgradering av sitt hovedprodukt, Fast Data Search. Dette er en søkepakke for bedrifter som lar ansatte eller kunder søke i bedriftens informasjon.

Søkepakken er slik sett en nedskalert versjon søkemotoren Fast laget for Internett. Denne delen av selskapet ble solgt til Overture (Yahoo) i februar i fjor.

Fast Data Search har tidligere latt bedrifter gjøre en database eller et sett med Internett-sider søkbar. Systemet har latt bedrifter lage nettsider og la de ansatte/kunder søke etter dokumenter. Den første kunden, en italiensk bank, bruker systemet til å overvåke og analysere finansdata.

Den nye versjonen skal være en større utvidelse. Hva den nye versjonen inneholder vil ikke Fast ut med ennå, men lanseringen er svært viktig for Fast.

- Vi tror dette er Norges største programvarelansering. Vi har brukt 150-200 millioner kroner og over 150.000 arbeidstimer, forteller Fast-sjef John M. Lervik til digi.no.

Systemet skal lanseres neste mandag og for første gang skal Fast bruke "flere titalls millioner kroner" på en lansering.

Til toppen