JUSS OG SAMFUNN

Fast inngår avtale med amerikansk portal

Det norske søkeselskapet Fast har inngått en avtale med portalen Looksmart. Men dette er ikke den store avtalen selskapet venter på.

Einar Ryvarden
25. okt. 1999 - 14:11
Fast Search & TransferLooksmart

Les:
Altavista, ikke Fast, er størst

Yahoo!Excite


Dette gjør at man kan bla eller søke innen forskjellige kategorier. Det er til søkingen i sine kategorier og innhold, ikke på det åpne Internett, at Looksmart skal ta i bruk Fast-teknologi. Parallellen her i Norge er avtalen med Dagbladet, som skal la sine lesere søke i Dagbladet-innhold med Fast.

- Fast-teknologien skal brukes til å søke i katalogene som erstatning for dagens system Looksmart lagde selv da de startet opp for fire år siden. Looksmart vil tas i bruk med Fast i løpet av første kvartal neste år, skriver de to selskapene i en felles pressemelding.

- Looksmart er et gjennombrudd for oss, både fordi Looksmart er kjente og fordi vi her får demonstere det søkeproduktet vi skal selge til vanlig bedrifter. Looksmart evaluerte en rekke konkurrenter og valgt oss, sier John M. Lervik, teknologidirektør i Fast til digi.no.

Lervik vil ikke fortelle hva slags inntekter Looksmart-avtalen gir, men forteller Looksmart lisensiere programvare fra selskapet, noe Fast krever en lisensavgift for pluss en trafikkbasert avgift. Avtalen gir derfor trolig Fast 10-20 millioner kroner i året, hvis man sammenligner med andre kjente internett-avtaler.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.