Fast-konkurrent sliter tungt

Inktomi, den største leverandøren av søkesystemer, sliter tungt etter store tap. Nå må Fast-konkurrenten skjære i staben.

Selskaper som Telenor Nextra, America Online, Microsoft, Yahoo og en lang rekke andre store aktører administerer ikke hver sin søkemotor, de leier tilgang til Inktomis. I tillegg driver Inktomi cachingsystemer for å spre Internett-innhold raskere. Men selv med sin svært imponerende kundeliste sliter Inktomi.

I går offentliggjorde selskapet et resultatvarsel om langt større tap enn ventet for deres andre kvartal. Omsetningen blir bare litt over halvparten, 36-38 millioner dollar, av hva man tidligere forventet. I stedet for et tap på fire cent per aksje, vil tapet ende opp på 23-25 cent per aksje.

Inktomi forklarer problemene som alle de andre IKT-selskapene: Den amerikanske økonomi kjøles raskt ned, og dette betyr færre kunder.

Selskapet griper dermed til samme våpen som de andre selskapene. Nå ryker 250 arbeidsplasser, noe som er rundt 25 prosent av staben i selskapet.

Ledelsen i norske Fast Search & Transfer var ikke tilgjengelig for en kommentar på hvordan utviklingen i markedet slår ut for dem.

Til toppen