Fast med tidenes kontrakt

Fast-sjef John M. Lervik (bildet) har fått sin hittil største kontrakt med det store nederlandske forlagshuset Elsevier.

Fast-sjef John M. Lervik (bildet) har fått sin hittil største kontrakt med det store nederlandske forlagshuset Elsevier.

- Dette er vår største kontrakt noen sinne, sier John M. Lervik til Finansavisen tirsdag. Han vil ikke kommentere størrelsen, men avtalen skal gå over fem år.

Fast har også tidligere vært inne i forlagssystemet Elsevier, men nå konsolideres hele forlagshuset på Fasts søkesystemer og all annen søkeprogramvare kuttes ut. Elsevier er blant verdens største forlagshus, med fokus på elektronisk publisering av faginformasjon.

- Deres produkter er basert på elektronisk publisering, og derfor er gode søkemotorer forretningskritisk for dem, sier Lervik til avisen.

Ifølge digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet.no fører nyheten til at meglerhusene oppgraderer sine forventninger til Fast-aksjen. Både Fearnley Fonds og Norse Securities oppgraderer Fast til kjøp.

Fearnleys oppjustering kommer bare én dag etter at meglerhuset kuttet aksjen fra kjøp til hold.

- Vi antar at avtalen tilfører FAST en omsetning på 4 millioner dollar per år over de neste 5 årene (Lycos er nå den nest største kunden til FAST, og de tilfører selskapet en årlig omsetning på 2-3 millioner dollar), skriver Fearnley i analysen, ifølge iMarkedet.

Meglerhuset Norse Securities venter positiv kontantstrøm i Fast fra første kvartal i år. Norse har en kjøpsanbefalling på Fast-aksjen, med kursmål på 5 kroner på seks måneder sikt. Meglerhuset trekker frem tirsdagens meldte forlengelse og utvidelse med nederlandske Elsevier som positivt. Videre mener Norse at en notering av konkurrenten Google og en mulig avtale med Microsofts MSN er kurstriggere for Fast-aksjen.

Analytikeren Thomas Lie tror at Yahoos oppkjøp av Inktomi øker sannsynligheten for at MSN skifter leverandør av søketjenester.

Les mer hos iMarkedet

Til toppen