BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fast: - MRT-søksmål er en bløff

Søkeselskapet Fast er saksøkt av MRT for 400 millioner kroner, men Fast har for lengst skrinlagt stridens kjerne og hevder at MRT har andre motiver.

30. mai 2001 - 10:46
Fast Search & Transfer ASAMRT micro ASA





- Søksmålet er bare tull, vi jobbet en stund med en søkebrikke, men har lagt den i skuffen for lenge siden. MRT kan ikke saksøke oss for et produkt vi ikke selger, sier teknologisjefJohn M. LervikFast til digitoday.no.


- Vi er et programvareselskap. Våre systemer er programvare som bruker standard maskinvare. Dette går raskere enn søkebrikker og gir større fleksibilitet i utviklingen enn å støpe en fast brikke, sier Lervik.

Han avviser dessuten at Fast har brukt noe av MS-160-designen:

- Det er i beste fall en fornærmelse å si at vi bruker 10 år gammel teknologi, sier teknologisjefen til digitoday.no.

Lervik mener MRT har helt andre motiver for å bringe opp den gamle saken:

- I 1999, første gangen MRT truet med et søkmål, arbeidet selskapet med en emisjon. Nå saksøker selskapet oss samtidig som de holder på med en ny emisjon, sier Lervik.

På hjemmesidene til det norsk-amerikanske selskapet ligger det informasjon om emisjonen. Fra en av selskapets finansielle rådgivere får digitoday.no vite at man ønsker å hente inn 15 millioner kroner.

Les mer om emisjonen.

Det var ikke mulig å komme i kontakt med den amerikanske ledelsen eller den norske styreformannen Frode Botnevik da digitoday.no ringte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.