Fast og Opera skal lære opp bransjen

Norske selskaper tar for lite patenter, men nå skal Fast og Opera dele sine erfaringer på en konferanse.

Norske selskaper tar for lite patenter, men nå skal Fast og Opera dele sine erfaringer på en konferanse.

For første gang i Norden arrangeres det en konferanse om patentering av programvare som også viser hvordan teknologibedrifter påvirkes av og kan utnytte patenter og immaterielle rettigheter i praksis.

Patenter på programvare har vært et omdiskutert tema lenge, for mange påstår at norske selskapet i alt for liten grad sikrer seg patenter og rettigheter på sine oppfinnelser.

Temaet er også aktuelt fordi EU står foran endringer i patentlovgivingen, noe som får store konsekvenser også for norske patentsøkere. Men også selskaper som ikke skal søke patenter vil få hverdagen forandret som følge av reglene.

På Patsoft-konferansen som går av stabelen 11-12. mai skal noen av de selskapene som er flinkest på programvarepatenter bidra med sine erfaringer. Både Opera, Trolltech og Fast Search & Transfer samt svenske MySQL skal holde foredrag.

Konferansen arrangeres av Jens Måge, tidligere salgssjef i Patentstyret i samarbeid med bl.a. IKT-Norge, Abelia og rettigshetskonsulent-selskapet Leogriff.

- Patsoft-konferansen arrangeres fordi stadig flere har et behov for kunnskap rundt patenter og immaterielle rettigheter (IPR). Patenter kan oppfattes som noe dumt og komplisert som bare medfører ekstra arbeid og dyre advokatregninger. Konferansen vil vise at IPR og patenter kan være et effektivt hjelpemiddel både for små og store bedrifter som ønsker å vinne et marked, sier Måge.

I løpet av konferansen blir det dessuten foredrag fra flere internasjonale navn, før første dag avsluttes med debatt rundt spørsmålet "fremmer patenter innovasjon?". Debattleder er Eva Bratholm og debattanter er blant andre Øystein Djupedal (SV), Håkon Wium Lie (Opera Software), Gisle Hannemyr, Jon Bing m.fl.

Her finner du mer informasjon og programmet

Til toppen