Fast-partner og konkurrent sliter

Tall fra Fasts partner Tibco og hovedkonkurrenten Inktomi viser at det norske selskapet er under hardt press.

Fredag offentliggjorde Fast en slanking av staben, men hvordan det egentlig står til i selskapet er ukjent - Fast er nemlig ikke børsnotert og legger ikke frem kvartalstall. Men utviklingen i selskaper rundt Fast tyder på at selskapet nok merker IT-fallet godt. Les: Fast sier opp "idioter"

Kongen i søkemotorbransjen, Inktomi, la fredag frem blodrøde tall som viser et underskudd i første kvartal på 58,3 millioner dollar. I samme kvartal i fjor tapte selskapet bare 3,1 millioner dollar.

Dette er katastrofetall, for tapene er langt større enn hele omsetningen. Tallene viser altså at søkemotorer ikke er noe å bli fet av. Til tross for at Inktomi driver søkemotorene til blant annet America Online, Excite@Home, Geocities, Microsoft, Yahoo!, omsatte selskapet bare for 39,5 millioner dollar i første kvartal. Selskapet tilbyr også caching-tjenester for raskere innholdsdistribusjon.

Inktomi skal nå si opp en fjerdel av staben på 1.000 ansatte.

Også Fast-partner Tibco skal slanke staben med 200 ansatte (15 prosent av staben). Selskapet er primært eid av nyhetsbyrået Reuters.

Fast og det amerikanske IT-selskapet Tibco samarbeider om et søkesystem som leter i datastrømmer i sanntid. Fasts vanlige søketeknologier leter i ferdige dokumenter lagret på Internett-servere. Systemet selges som en betaltjeneste beregnet primært på finansbransjen. Les: Fast klar med nytt sanntidssøk

Til toppen