RESULTATERFINANS

Fast-partner og konkurrent sliter

Tall fra Fasts partner Tibco og hovedkonkurrenten Inktomi viser at det norske selskapet er under hardt press.

23. apr. 2001 - 05:00

Fredag offentliggjorde Fast en slanking av staben, men hvordan det egentlig står til i selskapet er ukjent - Fast er nemlig ikke børsnotert og legger ikke frem kvartalstall. Men utviklingen i selskaper rundt Fast tyder på at selskapet nok merker IT-fallet godt. Les: Fast sier opp "idioter"

Kongen i søkemotorbransjen, Inktomi, la fredag frem blodrøde tall som viser et underskudd i første kvartal på 58,3 millioner dollar. I samme kvartal i fjor tapte selskapet bare 3,1 millioner dollar.

Dette er katastrofetall, for tapene er langt større enn hele omsetningen. Tallene viser altså at søkemotorer ikke er noe å bli fet av. Til tross for at Inktomi driver søkemotorene til blant annet America Online, Excite@Home, Geocities, Microsoft, Yahoo!, omsatte selskapet bare for 39,5 millioner dollar i første kvartal. Selskapet tilbyr også caching-tjenester for raskere innholdsdistribusjon.

Inktomi skal nå si opp en fjerdel av staben på 1.000 ansatte.

Også Fast-partner Tibco skal slanke staben med 200 ansatte (15 prosent av staben). Selskapet er primært eid av nyhetsbyrået Reuters.

Fast og det amerikanske IT-selskapet Tibco samarbeider om et søkesystem som leter i datastrømmer i sanntid. Fasts vanlige søketeknologier leter i ferdige dokumenter lagret på Internett-servere. Systemet selges som en betaltjeneste beregnet primært på finansbransjen. Les: Fast klar med nytt sanntidssøk

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.