Fast planlegger trolig et stort oppkjøp

Søkeselskapet Fast planlegger en gigantfusjon på kanskje så mye som 4 milliarder kroner for å kunne gjøre et oppkjøp.

Søkeselskapet Fast planlegger en gigantfusjon på kanskje så mye som 4 milliarder kroner for å kunne gjøre et oppkjøp.

Fast Search & Transfer skal på mandag avholde en ekstraordinær generalforsamling som har en emisjon som hovedtema. Selskapets ledelse ber der om en fullmakt til å utstede aksjer verd over fire milliarder kroner, skriver Finanskanalen.

- Vi ber om en fullmakt for en stor utvidelse, hvor stor kan jeg ikke kommentere, sier Fast-sjef Rob Fisher til digitoday.no. Senere vil vi bestemme hvor mye av fullmakten vi vil bruke. Markedet er svinger sterkt om dagen og skulle kursen svinge ned, vil vi bare hente inn akkurat det vi trenger, forklarer Fisher.

Den eneste logiske årsaken til den enorme emisjonsfullmakten er at Fast vurderer å kjøpe et annet selskap. Fast trenger ikke milliarder for å bygge ut en eller to datasentere eller finansiere den videre utviklingen av sine teknologier. Skulle selskapet starte produktutvikling på et nytt felt, vil dette heller ikke kreve milliardinvesteringer.

Fisher vil ikke kommentere disse spekulasjonene. Men han benekter på det sterkeste ryktene om at selskapet vil trekke sin lenge planlagte børsnotering i USA og bare gå på Oslo Børs.

- Det sirkulerer så mye rykter. Vi skal på Nasdaq, hadde vi forandret planene våre, ville vi ha sagt i fra, sier han.

Til toppen