BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fast pris på Internett fra høsten

Under en debatt i det britiske underhuset onsdag, fortalte den konservative representanten Ian Bruce, som har svært gode kontakter med telekomindustrien, at en britisk teleaktør vil tilby Internett uten andre kostnader enn en fast avgift fra høsten av.

Frode Eriksen
10. juni 1999 - 15:21

Når du kobler deg opp til Internett i dag må du normalt betale to regninger; den ene til Internett-levereandøren for tilgang til selve Internett, den andre til telefonselskapet som leier deg telelinjer slik at du kan ringe opp Internett-leverandøren. Nå kan begge disse kostnadene bli erstattet av en fast kostnad, uansett hvor lenge du er koblet opp til nettet, om en skal tro de opplysningene som kom fram under gårsdagens møte i det britiske underhudet.

Om så er tilfelle vil dette neppe stanse med Storbritannia, men spre seg til andre markeder. I går fortalte Dell at selskapet vil tilby gratis Internett (ekskludert tellerskrittene) til sine kunder - og forøvrig til alle andre interesserte til høsten.

Det var liberaldemokraten Steve Webb som tok opp hvordan en kunne få ned kostnadene vedrørende Internett-aksess, noe som fikk Ian Bruce til å svare at det ikke var behov for å regulere dette markedet ytterligere.

The Register forteller at han videre understreket sitt poeng ved å si at et britisk teleselskap ville lansere en fast pris for ubegrenset Internett-aksess i løpet av tre måneder. Tjenesten vil lanseres med en høyere fastpris, men heller ikke mer - uansett hvor lenge opprigningen varer.

Det som gjør at markedet lytter ekstra nøye til Bruce er hans nære forbindelser til Telecommunications Managers Association (TMA), som er en forening for sjefene i den britiske teleindustrien. Kvelden før debatten i underhuset deltok Bruce forøvrig på en middag hos TMA.

Bruce var imidlertid påpasselig med ikke å gi ytterligere detaljer om saken, heller ikke hvilket selskap som vil lansere en slik tjeneste. En talsmann for British Telecom har imidlertid kommentert saken ved å benekte at det er BT som Bruce referte til.

Kostnadene for opprigning til Internett anses som et av de viktigste hindre for å øke bruken av Internett.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.