Fast-regnskap inneholdt død avtale

Fast-sjef John Markus Lervik regnet med 89 millioner kroner i inntekter, mange uker etter kansellert avtale.

Fast-regnskap inneholdt død avtale

Fast-sjef John Markus Lervik regnet med 89 millioner kroner i inntekter, mange uker etter kansellert avtale.

Tidligere i sommer ble det avslørt at det norske søkeselskapet Fast pumpet opp egne regnskap med totalt 250 millioner kroner. Like før regnskapsjukset ble avslørt, ble Fast solgt til Microsoft.

Dagens Næringsliv skriver i dag at selskapet tok med driftsinntekter fra en avtale verdt 89 millioner kroner i årsregnskapet for 2006. Inntektene var basert på en intensjonsavtale med det australske teleselskapet Telstra, som ble avtalt rett før jul i 2006.

Dersom ikke Fast og Telstra hadde inngått en endelig avtale innen 19. januar året etter, ville avtalen falle bort, skriver avisen.

Så skjedde ikke, men det skal ikke ha hindret Fast-sjef John Markus Lervik i å ta avtalen med i årsregnskapet, samt i rapporten som ble presentert for markedet og selskapets aksjonærer.

Lervik presenterte den 7. februar 2007, nesten tre uker senere, tallene for fjerde kvartal 2006. Det gjorde han uten å informere om at Telstra-avtalen var død.

Normalt skal Fast ha varslet om alle avtaler verdt over en halv million kroner, men denne gangen unnlot selskapet å nevne Telstra-avtalen med et eneste ord.

Dermed ble det umulig for markedet å ettergå avtalen, og slik få en mulighet til å avdekke at kvartalstallene var kraftig blåst opp.

Fast har overfor Kredittilsynet hevdet at avtalen fortsatt er under forhandling, og avtalen skal ifølge Dagens Næringsliv også være forsøkt overført til en annen motpart. Så sent som i juni var denne avtalen imidlertid ikke ferdigforhandlet, skriver avisen.

    Les også:

Til toppen