Fast serverer ferske søketreff

Fast har åpnet en ny versjon av søkemotoren Alltheweb.com som gir en rekke nyheter, blant annet søk i helt ferske avisnyheter.

Fast Search & Transfer har i dag åpnet en ny versjon av Alltheweb.com med en serie oppgraderinger. Den største er at Fast nå overvåker 3.000 nettaviser og nyhetskilder. Så snart det dukker opp nye saker der, vil brukere av Alltheweb.com finne dem.

Internett-sider blir vanligvis 2-3 uker gamle før søkemotorene har indeksert dem og serverer dem til sine brukere. Nyhetsøk har hittil vært tilgjengelig gjennom spesialtjenester som Moreover. Fast hevder at responsen på gårsdagens flyulykke i New York dukket opp i nyhetssaker på Alltheweb bare 20 minutter etter at det ble sendt ut.

Fast har også lansert en ny funksjon som ikke er ferdig. Dynamisk klynging er en funksjon som sorterer Internett-sider etter tema. Når du søker på et tema, feks. New York, får du servert en rad med tema som New York, Major Companies og New York Government. Denne funksjonen blir trolig bedre, for den er foreløpig en "Beta".

En annen stor nyhet er at Alltheweb er blitt ganske flink til å forstå vanlig engelsk. Søkemotoren kjenner igjen grupper med ord som "What is the weather like in Las Vegas?" og sender deg lenker til værsider i stedet for å søke på Internett-sider som handler generelt om Las Vegas. Men dette fungerer bare på engelsk.

Søker du på "Hva er været i Oslo?" får du som første treff servert "Hva er i gjære - nyheter fra Norøl"

Til toppen