Fast-sjefen må velge side i maktkampen

John Markus Lervik kan avgjøre maktkampen mellom Orkla og sine britiske styremedlemmer.

Fast-sjefen må velge side i maktkampen

John Markus Lervik kan avgjøre maktkampen mellom Orkla og sine britiske styremedlemmer.

Det pågår en intens maktkamp i Fast Search & Transfer. Orkla ønsker å kaste britene Robert Keith og Thomas Fussel ut av styret, og nå nærmer det seg generalforsamling. Der kan stemmen til administrerende direktør, John Markus Lervik, bli avgjørende, skriver Dagens Næringsliv.

Lervik eier 3,6 millioner aksjer i Fast, og han har tidligere stått last og brast med Robert Keith og Thomas Fussel. I maktkampen om Opticom for to år siden ga han sin uforbeholdne støtte til den britiske duoen.

Dersom han gjør det også denne gangen risikerer han å stemme for det tapende alternativet. Det skal imidlertid ikke være noen fare for at han mister jobben. Orkla har signalisert klart og tydelig at de har tillitt til Lervik.

- Lervik er primært administrerende direktør. Han har vår støtte. Han er også en av mange eiere, og kan stemme som han vil, sier Thomas Øybø, investeringsdirektør i Orkla, til Dagens Næringsliv.

Orkla skal ligge godt an til å få sin vilje i denne kampen, men Fussel og Keith er ikke kjent for å gi seg når det blåser hardt.

Med sine mange aksjer kan Lerviks stemme med stor sannsynlighet avgjøre maktkampen. Det knytter seg derfor stor spenning til om han stemmer for eller i mot Orklas forslag, eller om han velger å avstå fra å stemme.

Til toppen