RESULTATERFINANS

Fast-sjefens jobb deles i to

Fast-styret deler jobben til John M. Lerviks i to for å rydde opp.

Etter at det norske søkemotorselskapet på fredag sendte ut et resultatvarsel som sjokkerte investorene, kommer det frem at det gjøres endringer i måten selskapet skal ledes.

Fast meldte at de ville oppnå en mye lavere omsetning enn hva de hadde signalisert i deres tildigere prognose. Etter første kvartal regnet de med å oppnå en omsetning på mellom 53,5 og 57 millioner dollar i årets andre kvartal, men i resultatvarselet nedjusterte de det helt ned til et sted mellom 34 og 38 millioner dollar.

    Les også:

John M. Lervik fortsetter som administrerende direktør for selskapet, men Fast ansetter en driftssjef som skal ta over mange av hans oppgaver.

Amerikaneren Joseph Krivickas blir ifølge Dagens Næringsliv ansatt som driftssjef for å avlaste Lervik. Krivickas har bakgrunn fra HP og teknologiselskaper som Bluestne Software, iPhrase Technologies og har vært konsernsjef i Nasdaq-noterte Segue Software.

I Fast får Krivickas ansvaret for den globale virksomheten og det som betegnes som "Fasts strategiske veikart". I tillegg vil han gjennom sin jobb som driftssjef få ansvar for det administrative og for kontakten med salgsapparatet.

Fasts tidligere finansdirektør, Ali Riaz hadde tidligere ansvaret for sistnevnte, men da han sluttet tok Lervik over også denne og flere av hans andre oppgaver. Med den nye utnevnelsen går Lervik tilbake til rollen som rendyrket administrerende direktør, med noen færre arbeidsoppgaver.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.