Fast skal fase ut støtte for Linux og Unix

Windows-løsninger skal stå i fokus heretter.

Fast skal fase ut støtte for Linux og Unix
(Bilde: Marius Jørgenrud)

Windows-løsninger skal stå i fokus heretter.

Det kommer ikke som noen overraskelse av at Microsofts kjøp av Fast Search & Transfer i 2008 kommer til å bety mer satsing på Fasts produkter for Windows og redusert støtte for andre plattformer.

I et blogginnlegg som ble publisert i forrige uke, skriver teknologisjefen i Fast, Bjørn Olstad, om nettopp dette. Fast planlegger nå lanseringen av 2010-versjoner av selskapet ESP-produkter. Ifølge Olstad vil dette være de siste som inkluderer en kjernesystem for søk som kan kjøres på Linux og Unix.

- Mange av våre kunder kjører Fast ESP på Linux og Unix i dag, og vi erkjenner at vår framtidige fokus på Windows betyr endring. For å forenkle overgangen investerer vi å interoperabilitet mellom Windows og andre operativsystemer, bestyrker vår forpliktelse til å støtte våre ikke-Windows-produkter i ti år, samt tar konkrete grep for å hjelpe kunder med å planlegge framtiden, skriver Olstad.

Han oppgir blant annet at Fast-systemene alltid vil kunne indeksere innhold lagret på Windows-, Linux- og Unix-systemer, samt at brukergrensesnittkontrollene vil fungere med rammeverk for brukergrensesnitt som kan kjøres på ethvert operativsystem.

ESP 5.3, som er søkekjernen i 2010-produktene vil leveres med ordinær support i fem år og utvidet support i ytterligere fem år. Kunder som bruker denne versjonen av produktet på Linux og Unix skal kunne fortsette med det og legge til ny funksjonalitet som kun blir tilgjengelig på Windows, eller nettskybaserte tjenester, ved å bruke en arkitektur bestående av flere ulike plattformer.

Microsoft og Fast vil selvfølgelig også bistå kunder som ønsker å flytte alt over på Windows.

Til toppen