Fast søker også på alle PCer

Fast har lansert en ny versjon av sitt søkesystem som ransaker alle PCene i bedriften.

Fast har lansert en ny versjon av sitt søkesystem som ransaker alle PCene i bedriften.

Google, Yahoo og Microsoft har alle lansert nye løsninger for "desktop-søk". Dette er søkemotorer som ruller på PC-er og holder rede på de fleste typer filer som ligger på harddisken. Men bare for en og en bruker.

I februar skrev digi.no at Fast arbeidet med en ny versjon av sin søkemotor som i tillegg til å holde rede på det som ligger på serverne også får oversikt over alle PCene. Nå er Fast PSP (Personal Search) lansert.

Den nye Fast-søkemotoren er trolig den første i sitt slag som gir et komplett søk på alle PCer i en bedrift. PSP fungerer i praksis som en sentralt styrt desktop-søkeprogram. På hver PC sitter det et lite program som indekserer den lokale PCen. Disse indeksene sendes så over til en sentral søkeserver som så lar brukere søke på tvers av PCer.

Fast forteller at de har laget et enkelt system for å dele ut rettigheter til forskjellige grupper og enkelte brukere.

Fast PSP er en ny versjon av Fast ESP, Fasts generelle søkemotor. Fast selger allerede flere slike mer tilpassede søkeprodukter, blant annet for markedsanalyse, e-handel og katalogtjenester.

Fast PSP løser også et annet viktig utfordring: Når en bruker søker og finner et viktig dokument på en annen brukers maskin, kan brukeren hente opp dokumentet direkte - dersom han har riktige rettigheter.

Til toppen