JUSS OG SAMFUNN

Fast stjeler førsteplassen tilbake fra Google

Etter å ha ligget bak søkemotoren Google, har Fast nå kapret ledelsen igjen.

17. juni 2002 - 09:52

Skal du finne noe på Internett, er det søkemotoren til norske Fast som sikrer at du finner det meste som faktisk er der ute. For selv om de kjente søkemotorene finner mye, er ingen perfekte.

For eksempel har søkemotorene vært dårlige i dekningen av komplekse og store nettsteder som Odin, statens informasjons-server.

Det er tre søkemotorer som i dag slåss om lederstillingen. Fast var en stund den som fant flest sider, men tidligere i vår økte Google kraftig, og selskapet lar deg søke i 2,073 milliarder nettsider. Google lar deg i tillegg søke i andre filtyper som Word og Excel, men spørsmålet er om du ønsker å finne slike filer.

digi.no kjenner til at Fast en stund har hatt en større indeks, men først nå offentliggjør selskapet at man slår Google med en hårsbredd. Fasts nye indeks lar deg søke gjennom Lycos, Kvasir og deres eget nettsted, Alltheweb.com, til sammen 2,095 millarder nettsider. Som Google lar Fast deg også finne bilder, video og lydfiler,

- Vi har økt vår dekning i hele verden, men særlig i Europa. Søkemotoren vår går dessuten dypere på store nettsteder enn tidligere, forteller Knut Magne Risvik, søkemotor-sjef hos Fast, til digi.no.

Men på brukersiden har Google en soleklar ledelse. To av tre nettbrukere benytter Google når de skal lete på nettet.

Les også

Håpet til Fast er at den tekniske ledelsen over Google skal hjelpe selskapet å kapre en gigantkontrakt. digi.no har tidligere skrevet at Fast er forhandlinger med Microsoft og Yahoo! om å bli deres søkemotor. For særlig Yahoo føler seg truet av Google ekstreme popularitet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.