JUSS OG SAMFUNN

Fast trues med tvangsoppløsning

Søkeselskapet har ikke levert regnskap i tide.

Bilde: Marius Jørgenrud
24. mars 2010 - 08:45

For halvannet år siden raidet Økokrim kontorene til Fast Search & Transfer. De er siktet for ulovlig triksing med regnskapet og etterforskes fremdeles av statsadvokaten.

Nå trues Microsofts norske datterselskap med tvangsoppløsning. Mer enn seks måneder etter fristen har de ennå ikke levert regnskapet for 2008, skriver Dagens Næringsliv.

Statens innkrevingssentral sendte nylig et gebyr på 44.720 kroner til Fast for å ikke ha levert årsregnskap i tide. Fristen var 1. september.

Prosessen med å tvangsavvikle selskapet har dermed startet bekrefter Regnskapsregisteret i Brønnøysund overfor avisen.

Fast-sjef Bjørn Olstad, leder for bedriftssøk globalt i hele Microsoft, bedyrer at det ikke ligger noe dramatikk i dette.

- Det har bare bare med timingen å gjøre. Vi jobber med dette gjennom Microsoft-systemet, sier Olstad til DN.

Regnskapsregisteret oppfatter på sin side at timingen er dårlig. De gir nå Fast en ny frist til 1. april for å legge frem tallene. Dersom årsregnskapet for 2008 ikke foreligger innen slutten av april vil registeret gi en siste advarsel gjennom en offentlig kunngjøring på nettet.

Ytterligere sommel vil føre til at saken oversendes tingretten, som da må ta stilling til kravet om tvangsavvikling.

- Vi forholder oss til at fristen for å levere inn regnskapet er satt til 1. april. Utover det har vi ingen kommentar, sier kommunikasjonsdirektør Christine Korme i Microsoft Norge til digi.no.

Regnskapsregisteret er den viktigste datakilden for å måle den økonomiske tilstanden i norsk næringsliv. Alle med regnskapsplikt må sende årsregnskap og -beretning til Brønnøysundregistrene etter gjeldende regler.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.