Fast vil legge inn bud på Opticom

Kampen om Opticom tar en ny vending: Fast-sjef John M. Lervik ønsker å kjøpe opp Opticom.

Kampen om Opticom tar en ny vending: Fast-sjef John M. Lervik ønsker å kjøpe opp Opticom.

Dataselskapet Fast Search & Transfer byr på Opticom. Dermed tok maktkampen rundt datalagringsselskapet nok en dramatisk vending fredag ettermiddag.

Ved 15-tiden fredag innførte Oslo Børs en pause handelen med aksjer i Fast.

Ved 16-tiden kom Fast med en melding om at det vil by på Opticom.

Opticom eier i dag i underkant av 30 prosent av selskapet og i maktkampen rundt datalagringsselskapet står denne eierposten sentralt.

Av meldingen går det fram at Fast vil betale med aksjer i Fast. I tillegg skal dagens Opticom-aksjonærer få aksjer i Thin Film Electronics (TFE) basert på deres eierandel i Opticom. Det innebærer at TFE, hvor selve forskningen på Hans Gude Gudesens datalagringsteknologi foregår, skilles ut som et eget selskap.

Det heter i meldingen at et endelig tilbud vil bli fremmet så snart som mulig og at det også er avhengig av Fast-aksjonærenes godkjenning på en ekstraordinær generalforsamling.

Makten i Opticom ble med knappest mulig margin overtatt av de såkalte opprørerne, med Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Orklas investeringsdirektør Anders Berggren i spissen, på en ekstraordinær generalforsamling sist onsdag.

Men selv om vinnerne jublet over utfallet, har Fast-direktør John M. Lervik og engelskmennene Robert Keith og Thomas Fussell gjort det klart at de ikke gir seg uten nye runder.

Ifølge TV 2 Nettavisen har Lervik og Berggren hatt god kontakt, og Lervik har hele tiden jobbet for å få til et kompromiss mellom de stridende partene.

Berggren hadde fredag ettermiddag ikke sett detaljene i oppkjøpsforslaget fra Fast, men sier til iMarkedet.no at de stiller seg positive til denne løsningen.

- Gitt at det er tilfredsstillende bytteforhold vil vi se positivt på dette forslaget, sier han.

Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen vil ikke kommentere forslaget før de har sett nærmere på det.

Til toppen