Fastholder at markedet løsner i år

Idex mener interesse for fingeravtrykk-lesere øker og står på at markedet vil løsne i år.

Idex mener interesse for fingeravtrykk-lesere øker og står på at markedet vil løsne i år.

Sensorer som kan lese fingeravtrykk tilbyr enklere og bedre sikkerhet enn vanlige passord. Teknologien er ikke ny og spådd rask vekst mange ganger.

I oktober i fjor spådde Andrew Heap, sjef for Idex, den norske produsenten av fingersensor-brikkene, at salget vil løsne i løpet av 2005. Årsaken var blant annet at både IBM og Microsoft hadde lansert en bærbare PC med sensor og en frittstående fingeravtrykksensorer.

Den gangen hevdet Heap at de første produktene med en Idex-sensor ville dukke opp på markedet i løpet av andre kvartal i år, men det gjentar ikke Mikael Rydberg, teknisk direktør nå.

Bedt om å gi et bilde av markedssituasjonen i Idex, forteller Ryberg at utviklingen nå tar fart i Asia og står fast på at Idex skal få fart salget i løpet av året.

- Det skjer ganske mye i Østen, det er mange selskaper som ser på dette nå, forteller Rydberg til digi.no, men han vil ikke kommentere om Idex er i konkrete forhandlinger eller hvilket land de fokuserer på.

Han påpeker at det er bankbetaling med mobiltelefonen som er er en av driverne. Når man skal betale, er behovet for sikkerhet mye større, påpeker Rydberg.

Det er da også lansert flere mobiler med fingeravtrykksensor i både Japan og Sør-Korea. En av dem er LGs LP3800 som har en fingersensor på bunnen av tastaturet. Denne bruker på pålogging, men ikke som styrepinne, slik Idex-sensoren kan.

Vanlige fingeravtrykkmålere består av en matrise med målepunkter du legger fingeren på. Idex-sensoren derimot er en stripe du trekker fingeren over. Dette gjør at sensoren måler bevegelse, noe som åpner en ny og viktig mulighet. Sensoren til Idex kan brukes som en vanlig mus som lar deg styre spill og programmer med fingerbevegelse og klikk.

- De første telefonene er i markedet og vi mener dette er gode nyheter selv om ikke vår brikke, telefonene gir biometri på mobiltelefoner oppmerksomhet, sier Rydberg.

På spørsmål fra digi.no medgir Rydberg at Idex ikke er alene om å ha en sensor som kan brukes som en muspinne, men han mener Idex har et bedre kvalitet.

Han hevder også at selskapet har løst problemene med at varierende type hud utløste feil.

Til toppen