RESULTATERFINANS

Fastholder at Microsoft har tjent på sine lovbrudd

To amerikanske delstater mener Microsoft har tjent på sine lovbrudd, og krever straffetiltak for å sikre brukerne reelle valgmuligheter.

Den store monopolsaken til de amerikanske myndighetene mot Microsoft ble ikke helt avgjort av kjennelsen til dommer Colleen Kollar-Kotelly som falt i november i fjor. To delstater, Massachusetts og West Virginia, kjemper videre for å få en ankeinstans til å forkaste kjennelsen som i all hovedsak erkjente forliket mellom Microsoft og USAs justisdepartement, og avviste argumentene til de ni delstatene som gikk i mot forliket. I går leverte de to gjenstridige en felles 76 siders oppsummering som de håper skal bidra til å overbevise retten om at deres syn er det rette. Microsoft skal levere et svar på denne innstillingen innen 18. juni. En samlet ankedomstol skal så høre partenes siste muntlige argumenter 4. november. Dette innebærer en utsettelse i forhold til en tidsplan som ble presentert i mars, da det ble hevdet at høringen kunne komme før sommeren.

    Les også:

Språkbruken i innstillingen er usedvanlig hard. Her er en knippe sitater:

"[Kjennelsen] tilfredsstiller ikke en gang det mest grunnleggende målet å hindre Microsoft fra å fortsette adferden som retten fant lovstridig. Å fortelle en forbryter at han ikke må gjenta en udåd er ikke en tilstrekkelig straff."

"Microsoft ble kjent skyldig i rovdrift, men tillates å fortsette å knuse fornyelse, konkurranse og brukervalg innen programvarebransjen."

"Retten godkjente et forlik som verken kurerer fortidens ulovligheter eller hindrer ulovlig adferd i framtiden."

Dessverre for de to gjenstridige delstatene, har ankeinstansen gjentatte ganger tatt stilling for Microsoft, blant annet ved å avvise kjennelsen til monopolsakens opprinnelige dommer Thomas Penfield Jackson fra juni 2000 om å dele Microsoft i to.

En talsperson for Microsoft uttalte at alt de to delstatene sier er allerede grundig behandlet i kjennelsen som de anker, og at straffetiltakene de søker ble avvist av Kollar-Kotelly fordi de ville skade ikke bare Microsoft, men også programvarebransjen og hele USAs økonomi.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.