Fastpris på 3G - men bare for bedriftene

Telenor annonserte i dag nye priser for selskapets mobile datatjenester. Men kun til bedriftskundene.

Telenor annonserte i dag nye priser for selskapets mobile datatjenester. Men kun til bedriftskundene.

Telenor innfører prismodeller med enten fastpris eller maksimalpris for mobile datatjenester som baserer seg på GPRS, EDGE, UMTS og WLAN fra 1. november.

Tilbudet gjelder bedriftskundene, som skal kunne velge mellom en fast månedspris på 469 kroner for fri bruk av de mobile datatjenestene. For kunder som laster ned mindre enn 50 MB i måneden, vil det i stedet lønne seg å benytte en ny trappemodell, hvor de første 50 MB koster 10 kroner per megabyte. Bruk utover dette, koster én krone per megabyte, mot tidligere åtte kroner. I tillegg er det innført et pristak, slik at ingen vil måtte betale mer enn 1100 kroner i måneden. Prisene gjelder for bruk i Norge og er den samme for alle bedriftsabonnement.

Dette følger i praksis opp en kampanje Telenor innledet i mai i år, hvor bedriftskundene ble tilbudt mobil dataaksess mot maksimal 699 kroner i måneden.

Informasjonssjef for bedriftsmarkedet i Telenor, Arild S. Johannessen, forteller til digi.no at selskapet har prioritert å justere prisene til bedriftskundene først, fordi disse har det største behovet for å være lenge oppkoblet. Han sier likevel at selskapet også vurderer å justere prisene for privatkundene.

Telenor har foreløpig ikke oppgitt hvor mange 3G-kunder selskapet har, men Johannessen sier at selskapet muligens vil legge fram slik tall i forbindelse med kvartalsrapporten som kommer i neste uke.

Konkurrenten Netcom, som har tilbudt fastpris på UMTS og EDGE i lengre tid, tilbyr bedriftskundene slike tjenester for 399 kroner i måneden, eksklusiv mva, for fri bruk. Kunder som ikke laster ned så mye, kan betale fire kroner per megabyte, med et tak på 699 kroner per måned. Også disse prisene er eksklusiv mva. Netcom tilbyr lignende ordninger også til privatkundene.

Netcoms tilbud skiller seg også fra Telenors ved at Netcom tilbyr separate abonnementer for enten UMTS eller EDGE, mens Telenors abonnement gjelder for både GPRS, EDGE, UMTS og WLAN.

I tillegg til de nye prisene for mobildata, skal Telenor sette ned samtaleprisen for selskapets bedriftskunder på mobil med 10 øre i minuttet fra og med den 1. november.

Til toppen